Pentru al doilea an consecutiv, tenismenul elvetian Roger Federer a fost desemnat sportivul masculin european de ancheta Uniunii Europene a Presei Sportive. De asemenea, atleta rusoaica Elena Isinbaeva a castigat prima pozitie a ierarhiei similar
Pentru al doilea an consecutiv, tenismenul elvetian Roger Federer a fost desemnat sportivul masculin european de ancheta Uniunii Europene a Presei Sportive.

De asemenea, atleta rusoaica Elena Isinbaeva a castigat prima pozitie a ierarhiei similare feminine.
TRADITIE. Ancheta UEPS se afla la a 22-a editie, cele doua trofee care se acorda laureatilor purtand din 2003 numele a doi ilustri gazetari sportivi, Frank Taylor (fost presedinte al AIPS si UEPS) si Evgheni Bergant (fost vice-presedinte UEPS). Federer a fost urmat in clasament de spaniolul Fernando Alonso (Formula 1 - 28 p) si biatlonistul norvegian Ole Einar Bjoerndaelen (18 p). In ceea ce priveste podiumul dominat de Isinbaeva, acesta mai este ocupat de suedeza Carolina Klueft (heptatlon, campioana mondiala - 17 p), si tenismena Kim Clijsters (16 p). In urma cu sase ani, trofeul pentru cea mai buna sportiva europeana a fost cucerit de atleta romanca Gabriela Szabo, la capatul unui sezon in care alergatoarea a castigat circuitul Golden League.
CONFIRMARE. Recunoasterea lui Federer drept sportivul anului trecut a venit si din partea prestigiosului cotidian francez La€™Equipe, care l-a plasat pe elvetian in topul unui clasament care-i mai cuprinde pe campionul mondial de MotoGP, italianul Valentino Rossi, si pe cel de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso. Ierarhia realizata de La€™Equipe ii mai nominalizeaza pe atletul etiopian Kenenisa Bekele, fotbalistul brazilian Ronaldinho, schiorul american Bode Miller, atletul francez Ladji Doucoure,
atletul american Justin Gatlin, pilotul francez de raliuri Sebastien Loeb si ciclistul belgian Tom Boonen. (Dragos Stoica)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.