Dupa ce si-au deschis portofelele pe piata rezidentiala autohtona, romanii cu bani incep sa cumpere proprietati si in strainatate. Astfel de investitii sunt privite ca o sursa sigura de venit, dar si ca o varianta pentru petrecerea vacantelor. Rom
Dupa ce si-au deschis portofelele pe piata rezidentiala autohtona, romanii cu bani incep sa cumpere proprietati si in strainatate.

Astfel de investitii sunt privite ca o sursa sigura de venit, dar si ca o varianta pentru petrecerea vacantelor. Romanii au cumparat deja cateva zeci de case in Spania si in SUA, iar firmele de intermediere vorbesc despre o crestere importanta a interesului pentru astfel de plasamente, informeaza Actualitatea Romaneasca.
Desi nu au inca o amploare deosebita, achizitiile de locuinte in afara tarii incep sa fie privite ca o oportunitate reala pentru diversificarea portofoliului investitional. Multi dintre cei care cumpara o astfel de casa prefera sa o inchirieze pe termen scurt sau lung, cu scopul de a-si amortiza investitia.
COSTURI REZONABILE. Exista insa si investitori care cumpara imobilul exclusiv pentru uzul propriu. Costurile pentru o locuinta in zona turistica a Spaniei sunt mai mult decat rezonabile, daca luam in considerare faptul ca in Romania o proprietate in ""zona buna"" are preturi cuprinse intre 200.000 si 700.000 de euro, iar in Spania costa in jur de 350.000 de euro. (Anca Alexe)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.