Ana Teleferic construieste la Poiana Brasov cea mai moderna instalatie de transport pe cablu din Romania. In ciuda conditiilor grele de lucru, proprietarul isi doreste ca inaugurarea sa aiba loc inaintea Sarbatorilor de Iarna. Recunoscuta drept ce
Ana Teleferic construieste la Poiana Brasov cea mai moderna instalatie de transport pe cablu din Romania. In ciuda conditiilor grele de lucru, proprietarul isi doreste ca inaugurarea sa aiba loc inaintea Sarbatorilor de Iarna. Recunoscuta drept cea mai scumpa statiune montana din Romania, Poiana Brasov se dezvolta de la an la an. Atractia acestei ierni o va reprezenta telegondola ""Postavarul Expres"", care se afla in plin proces de constructie. INTARZIERE. Initial, lucrarea trebuia finalizata la 10 decembrie, dar, din cauza unor probleme independente de vointa celor de la Ana Teleferic, proprietarul instalatiei, termenul de predare s-a mai lungit. ""Am inceput lucrarile de la sfarsitul lunii iunie, dar, din cauza conditiilor meteo foarte grele, am progresat mai anevoios. Vara a fost plina de ploi. Am avut mai multe zile cu precipitatii decat cu soare. Si zapada a venit destul de devreme si ne-a cam incurcat. Acum tragem tare si speram ca pana de Craciun totul sa fie gata. Lucram zi de zi cu peste o 100 de oameni, de dimineata pana seara. Nu avem zi libera si vrem sa facem tot ce este cu putinta pentru a finaliza lucrarea"", a declarat Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic. DEZVOLTARE. Chiar daca are punctul de plecare foarte aproape de vechea telecabina, cele doua instalatii vor functiona in paralel. ""Nu s-a pus niciodata problema sa inchidem telecabina dupa ce va incepe sa functioneze noua telegondola. Statiile de pornire sunt foarte apropiate, dar la sosire se face diferenta. Telegondola «Postavarul Expres» are capatul la amplasamentul fostei Cabane Cristianu"", spune Rufa, care explica si care vor fi avantajele acestei instalatii de transport pe cablu. ""Tot domeniul schiabil de pe acest versant va beneficia de aceasta telegondola. Cine vrea sa schieze pe partiile Lupului, Sulinar, Subteleferic sau Drumul Rosu vine la Poiana Brasov, se suie in telegondola asta si isi face pe plac. Aceste partii sunt de un nivel greu, iar accesul se facea foarte anevoios. Asta nu inseamna ca schiorii vor pleca de pe partia Bradul si vor veni pe aceste partii. La munte, lucrurile stau cu totul altfel. Nu exista o concurenta. Fiecare partie are schiorii sai. Incepatorii merg pe partiile usoare, in vreme ce avansatii prefera partiile mai dificile"", este de parere directorul Ana Teleferic, Ioan Rufa. PRONOSTIC
""Telegondola «Postavarul Expres» va fi cea mai moderna instalatie de transport pe cablu din Romania. Este un model de ultima generatie, produs in 2002 de catre firma austriaca Doppelmayer""
Ioan Rufa, director Ana Teleferic RESPONSABIL
""Este o datorie pe care Ana Teleferic a avut-o fata de comunitatea locala, fata de iubitorii de munte si de schi. Este o investitie facuta numai cu bani veniti din mediul privat, nu din bani publici""
George Copos, patron Ana Teleferic ""POSTAVARUL EXPRES"" ARE O RIVALA LA MAMAIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.