Primul transplant de celule stem din Romania, pentru o afectiune a ficatului, a fost efectuat, in noaptea de miercuri spre joi, de o echipa de medici coordonata de prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hep
Primul transplant de celule stem din Romania, pentru o afectiune a ficatului, a fost efectuat, in noaptea de miercuri spre joi, de o echipa de medici coordonata de prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic - Fundeni din Bucuresti. Pacienta in varsta de 46 de ani suferea de ciroza hepatica si cancer al ficatului. In cursul anului 2001, pacienta a suferit mai multe hemoragii digestive grave. "Femeia nu ar fi putut fi transplantata cu un ficat de la un donator aflat in moarte cerebrala din cauza crizei de organe din Romania si a cancerului asociat. De aceea, am recurs la transplantul de celule stem", a precizat Irinel Popescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.