Joi, 13 octombrie, la Libraria Mihail Sadoveanu, Roxana Melnicu si-a lansat cartea ""Bucatarie frantuzeasca"".
Prezentarea a fost una cat se poate de originala, mai ales ca autoarea a intrat costumata precum ""coana Chirita"", aducand pentru
Joi, 13 octombrie, la Libraria Mihail Sadoveanu, Roxana Melnicu si-a lansat cartea ""Bucatarie frantuzeasca"".
Prezentarea a fost una cat se poate de originala, mai ales ca autoarea a intrat costumata precum ""coana Chirita"", aducand pentru invitati un cos plin cu bunatati (pastrama, branza frantuzeasca si vin). O atmosfera antrenanta, cu multe surprize si delicatese. Cartea reprezinta o adevarata pledoarie adusa bucatariei frantuzesti, simbol al rafinamentului, inspiratiei, placerii si savorii ingredientelor, iar Franta este considerata ""patria artelor mesei si mai ales a mancarii sub toate formele"". ""Francezii au darul de a face din putine ingrediente cele mai apetisante mancaruri. Ei reusesc sa le combine, astfel incat obtin gusturi si savori ce te fascineaza. Alaturi de ei bucataria este o aventura"", ne-a marturisit autoarea. Citind aceasta carte, sunteti invitati sa porniti intr-o calatorie gastronomica prin camarile, patiseriile, pivnitele, bistrourile si restaurantele Frantei. Mai mult, va veti delecta cu cele mai apetisante mancaruri pe care le puteti degusta doar in bucataria frantuzeasca: fois gras, medalioane cu miel, spuma de ciocolata, curcan cu sampanie, tarta lorena, tocanita picanta de miel. Preferatele Roxanei sunt branzeturile si ciocolata frantuzeasca, pe care le consuma ori de cate ori are ocazia. Autoarea rezerva tuturor gurmanzilor noi provocari gastronomice. PULPA DE MIEL CU CARTOFI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.