80.000 de noi cazuri de cancer de piele. Expunerea la ultraviolete (UV) este cancerigena pentru om. Riscul creste daca bebelusii, in special cei cu piele deschisa, sunt expusi razelor UV. Bronzul artificial sporeste riscul de cancer de piele. Ace
80.000 de noi cazuri de cancer de piele.

Expunerea la ultraviolete (UV) este cancerigena pentru om. Riscul creste daca bebelusii, in special cei cu piele deschisa, sunt expusi razelor UV. Bronzul artificial sporeste riscul de cancer de piele. Acestea sunt cateva din avertismentele autoritatilor medicale franceze adresate populatiei. In 2003, in Franta s-au inregistrat 1.364 de decese din cauza acestei forme de cancer. Consecintele expunerii necontrolate la UV este o problema de sanatate publica urgenta. Specialistii spun ca acest pericol este valabil tot anul: in timpul vacantei, dar si prin frecventarea cabinelor de bronzare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.