Acupunctura poate fi o solutie de imbunatatire a calitatii spermei si decombatere a infertilitatii. In 40% dintre cuplurile care nu pot avea copii dupa primul an de viata sexuala, barbatii sunt de vina. Acupunctura poate mari numarul si mobili

Acupunctura poate fi o solutie de imbunatatire a calitatii spermei si decombatere a infertilitatii. In 40% dintre cuplurile care nu pot avea copii dupa primul an de viata sexuala, barbatii sunt de vina.

Acupunctura poate mari numarul si mobilitatea spermatozoizilor in cazul barbatilor infertili. Eficienta acestei metode depinde insa de varsta barbatului, de cauzele infertilitatii si de starea de sanatatea a pacientului. ""Infertilitatea masculina este un efect, nu o boala in sine. Ea poate fi consecinta unor boli de natura endocrina, a unori tulburari metabolice, dar si a suprasolicitarii nervoase, sedentarismului sau, pur si simplu, a purtarii unor haine neadecvate"", arata dr. Alice Popescu, medic specialist medicina de familie, competenta in acupunctura si apifitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.
SEDINTE. In functie de gravitatea cauzei generatoare de infertilitate sunt recomandate mai multe sedinte de acupunctura, la interval de doua-trei zile. Medicul este cel care stabileste numarul sedintelor. Acupunctura inseamna tratament individualizat. ""Exista tendinta de a purta pantaloni stramti, care cresc temperatura locala. In mod normal, temperatura in zona genitala trebuie sa fie mai scazuta cu 3-4 grade decat in restul corpului. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii, alaturi de suprasolicitarea nervoasa"", sustine dr. Alice Popescu. Pentru acest tip de probleme se actioneaza asupra meridianelor de acupunctura corespunzatoare sistemului nervos, vezicii urinare sau inimii. Aceste puncte sunt situate pe cap, pe spate, pe stern sau la incheietura mainii. Pacientii nu au voie sa sara peste mese, trebuie sa doarma opt ore pe zi, sa evite stresul si viata sexuala dezordonata.
STUDIU. Cercetatorii francezi au studiat posibilitatea tratarii infertilitatii prin acupunctura. Ei au tinut sub observatie 40 de barbati suferind de diferite forme de infertilitate. Cercetatorii francezi au folosit acupunctura pentru imbunatatirea calitatii spermei, dar intentioneaza realizarea de noi experimente pentru formularea concluziilor finale.

STATISTICI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.