1921
n 11 febr. N. Iorga citeste comunicarea "Cateva informatiuni noua privitoare la istoria romanilor".
n 17 mai. Viitorul rege al Romaniei (1930-1940), Carol al II-lea de Hohenzollern-Sigmaringen, este proclamat membru de onoare al Acad
1921
n 11 febr. N. Iorga citeste comunicarea "Cateva informatiuni noua privitoare la istoria romanilor".
n 17 mai. Viitorul rege al Romaniei (1930-1940), Carol al II-lea de Hohenzollern-Sigmaringen, este proclamat membru de onoare al Academiei Romane.
n 24 mai. In cadrul sedintei consacrate centenarului nasterii lui Ion C. Bratianu, D. Onciul afirma ca astfel se aduce un omagiu "tara si neamul care l-a nascut, carora el le-a inchinat viata sa". N. Iorga subliniaza datoria "de a urma exemplul lui, organizand, nu un duh de trufie si in spirit de partid, ci romaneste si frateste, idealist si dezinteresat, tara cea noua a neamului cu atatea suferinti de veacuri unit".
n 31 mai. Gh. Bogdan Duica rosteste discursul de receptie "Titu Liviu Maiorescu", incheind: "Cu cat ne vom aduce mai lamurit si mai des aminte de ele, de ostenelile sale productive, cu atat mai mult vom crede in cumintenia natiei, despre a carei menire Maiorescu insusi a fost una din dovezile cele mai bine definite". Raspunsul a fost dat de Sextil Puscariu.
n 1 iun. Mihail Sadoveanu este ales membru titular al Academiei Romane.
n 3 iun. Are loc sedinta consacrata implinirii unui veac de la nasterea lui V. Alecsandri, despre care D. Onciul afirma ca "a lasat in cantecele si baladele populare ce le-a cules si publicat monumentul cel mai mandru al geniului national al poporului roman". Gh.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.