1997: Absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, sectia Regie Film Activitate editoriala: ""Cincizeci si sase de blitzuri si alte chestii"" (1993)- premiul ""Liviu Rebreanu"" pentru proza, ""Dobitocul de

1997: Absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, sectia Regie Film
Activitate editoriala: ""Cincizeci si sase de blitzuri si alte chestii"" (1993)- premiul ""Liviu Rebreanu"" pentru proza, ""Dobitocul de tantar"" (1996), ""Nesimtitul"" (1997)

""Viata mea sexuala"", de Cornel George Popa, a fost desemnata cea mai buna piesa romaneasca a anului 2004, in urma unui concurs de dramaturgie organizat de UNITER si Fundatia Principesa Margareta. Cornel George Popa a activat timp de peste zece ani in presa scrisa, iar apoi a colaborat cu mai multe posturi tv din tara, obtinand mai multe premii de televiziune; a cohetat si cu proza literara, a scris scenarii de film si seriale. ""Viata mea sexuala"" este prima lui piesa si a fost scrisa in 5 zile. ""Textul s-a nascut din simpatie si prin contaminare: prietenul meu Petre Barbu a castigat premiul UNITER anul trecut cu piesa ""Tatal nostru care esti in supermarket"". Mi-a placut titlul atat de mult, incat, dupa ce l-am felicitat, i-am cerut sa mi-o dea si mie. Lectura, la randul ei, m-a incantat intr-o asa de mare masura, incat am avut pofta, pentru prima oara in viata, sa scriu si eu un text dramatic"", ne-a marturisit autorul. Pentru premiul obtinut, Jurnalul National il declara pe Cornel George Popa ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.