Afaceristul Alexandru Iancu, presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum si actionar al firmei VGB, a fost audiat, ieri, in dosarul "VGB-RAFO". Dupa cum se stie, atat el cat si Octavian Iancu, fratele lui, dar si tatal, Eugen Iancu
Afaceristul Alexandru Iancu, presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum si actionar al firmei VGB, a fost audiat, ieri, in dosarul "VGB-RAFO". Dupa cum se stie, atat el cat si Octavian Iancu, fratele lui, dar si tatal, Eugen Iancu, sunt invinuiti in acest dosar alaturi de alte 16 persoane, sub acuzatiile de evaziune fiscala, delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu, fiind realizate cercetari si cu privire la alte infractiuni printre care se regaseste spalarea de bani.
Iancu a sosit la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in jurul orelor 13.00, impreuna cu unul dintre cei cinci avocati si - conform informatiilor noastre - cu o atitudine destul de agresiva fata de anchetatori.
De asemenea, si omul de afaceri Ovidiu Tender a raspuns citatiei in cursul zilei de ieri. El a declarat, la parasirea institutiei, ca procurorii i-au prezentat acuzatiile si i-au comunicat de ce a fost chemat. "Am fost invinuit, dar sunt nevinovat", a afirmat Tender. El a mai facut astfel de declaratii si saptamana trecuta, imediat dupa ce a fost inceputa urmarirea penala pe numele sau, sustinand ca a fost implicat nejustificat in legatura cu ancheta judiciara privind comiterea unor ilegalitati la RAFO Onesti, societate cu care nu are relatii de afaceri. "Nu am avut absolut nici un fel de afacere cu RAFO, in afara de o intentie de a pune umarul la salvarea din situatia dificila in care se afla RAFO la sfarsitul anului 2002 si inceputul anului 2003, intentie care nu s-a finalizat", a spus Tender.
In acest caz vor fi audiate si persoane implicate in relatiile comerciale si financiare derulate intre RAFO Onesti, Carom Onesti si alte societati. Printre cei audiati pana acum se numara membrii comisiei de privatizare RAFO din cadrul APAPS si actionari al VGB IMPEX sau ai altor societai comerciale implicate, precum si fostul director general al RAFO, Toader Gaureanu. Bunurile mobile si imobile ale invinuitilor se afla, de cateva zile, sub sechestru asigurator.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.