"Sterg" marginea paharului cu un burete inmuiat in alcool
1/8
Inainte de a servi un cocktail, un barman poate sa stearga marginea paharului cu alcool, cu ajutorul unui burete, astfel incat sa ramana putin lichid pe pahar. Apoi adauga multa gheata, sifon si doar cateva picaturi din alcoolul cerut de tine. Si cand bei cocktail-ul tau "scump", vei simti un miros puternic de alcool care vine din paharul tau, dar nu bautura ta.
Folosesc pahare de masurat care nu sunt gradate
2/8
In orice local, bar, restaurant, barmanii au un pahar special cu care masoara bautura ce urmeaza sa ajunga la tine in pahar. Ei folosesc un pahar special, care este gradat in functie de cantitate. Numai ca, uneori, barmanii folosesc acest pahar, dar fara sa fie gradat si astfel iti poate pune mai putina bautura decat ai cerut. Astfel, ei pot economisi pana la 40% alcool. De asemenea, unii folosesc discuri metalice pe care le aseaza in partea de jos pentru a reduce spatiul si cantitatea de alcool din interiorul paharului.
Paiele sunt de un real "ajutor" pentru barmani
3/8
Barmanii calificati pot adauga alcool in interiorul paiului pe care ti-l pun in pahar. De aceea, atunci cand iei prima gura din bautura respectiva vei simti un gust foarte puternic de alcool. Acest lucru te va face sa crezi ca bautura ta are un gust puternic de alcool, cand in realitate nu este chiar asa.
Unii barmani s-ar putea sa iti ofere gustari gratuite, cum ar fi biscuiti sarati, chipsuri sau nuci. Acest lucru te va face sa vrei sa bei mai mult, astfel incat, cel mai probabil, vei comanda mai multe cocktail-uri.
O alta metoda pe care barmanii o folosesc pentru a-ti castiga increderea este aceea a proportiilor diferite. De exemplu, ei pot adauga mai putin sifon decat in mod normal pentru ca bautura ta sa aiba un gust mai puternic, dar cantitatea de alcool ramane aceeasi. Tu il vei bea mai repede si vei comanda altul in ideea ca barmanul te place pentru ca ti-a pus mai mult alcool in pahar.
Bautura ieftina in ambalaj "scump"
6/8
Cel mai simplu truc pe care barmanii il folosesc este acela de a inlocui bautura scumpa cu una ieftina, pastrand insa ambalajul. Asa ca, daca ceea ce bei nu are gustul asa cum ar trebui, trimite bautura inapoi. Incearca sa te increzi mai mult in instinctele tale si atunci cand observi ca ceva nu este in regula sa iei atitudine.
Au anumite pahare in care servesc bautura
7/8
Barmanii cu experienta se folosesc de un alt truc simplu pentru a te pacali. De exemplu, se folosesc foarte mult de forma paharelor, iar cele mate, cu fundul mai gros sunt printre preferate. Motivul? Te va face sa crezi ca este mai multa bautura, decat este in realitate.
Folosesc apa rece in prepararea cocktail-urilor
8/8
Ai observat vreodata cat de multa gheata ramane dupa ce ai terminat bautura? Pentru a impiedica topirea ghetii prea devreme, barmanii pot adauga apa rece la prepararea cocktailului. In apa rece gheata se topeste mai lent si, prin urmare, gheata dilueaza mai putin alcoolul.
Barmanii buni, care ofera cocktail-uri si gustari gratuite, nu sunt intotdeauna sinceri: poate ca doar incearca sa-ti castige increderea si apoi sa te pacaleasca. Ei au mereu un "as" in maneca si este posibil ca la fiecare bautura pe care ti-o prepara sa aiba ceva de castigat. Dar cum fac acest lucru? Potrivit BrightSide, barmanii au cateva trucuri pe care le folosesc pentru a-si pacali clientii si pentru a-i face sa lase la bar mai multi bani decat ar trebui. Iata care sunt: