7. Roșii sau sos de tomate
7/7
La fel ca ouăle fierte, roșiile pot provoca o mizerie explozivă atunci când petrec prea mult timp în cuptorul cu microunde.
Atunci când încălzești un ou fiert în cuptorul cu microunde, aburul se acumulează din moleculele de apă provocând o acumulare de presiune. Deoarece ouăle au o membrană și o coajă subțire, acestea sunt incapabile să țină toată presiunea, ceea ce poate duce la o explozie foarte fierbinte în cuptorul cu microunde, pe farfurie sau chiar atunci când încerci să mănânci.
Deși morcovul poate fi gătit și încălzit la cuptorul cu microunde, morcovii cruzi, în special cei cu coaja încă activă, pot fi potențial periculoși. Dacă morcovii nu sunt spălați corespunzător și au reziduuri de murdărie, mineralele din sol pot provoca scântei în cuptorul cu microunde, cunoscut și sub numele de arc. Arcul poate provoca daune grave cuptorului cu microunde dacă se întâmplă des.
Carnea procesată nu este cea mai hrănitoare dintre alimente, deoarece conține cantități mari de sare, aditivi, substanțe chimice și conservanți. În momentul în care aceasta ia contact cu radiațiile cuptorului cu microunde, nivelul de colesterol crește și poate duce la probleme cardiace. Optează pentru grătar atunci când îți dorești să încălzești un astfel de aliment.
Studiile arată că multe cazuri de arsuri provin din apa opărită încălzită în cuptorul cu microunde, mai ales atunci când sunt manipulate de copii. Undele electromagnetice dintr-un cuptor cu microunde pot provoca supraîncălzirea apei, ceea ce face ca moleculele de apă să fie instabile și pot provoca fierbere intensă și chiar explozii!
Ardeii iuți, în special cei cu adevărat picanți, conțin niveluri ridicate de capsaicină, care poate fi destul de inflamabilă. Când capsaicina este expusă undelor electromagnetice într-un cuptor cu microunde, aceasta este predispusă la aprindere!
Puiul este un principal vinovat al răspândirii salmonelei, mai ales atunci când nu este gătit corect! Când gătiți o bucată de pui crud la cuptorul cu microunde, șansele unei gătiri uniforme și minuțioase sunt foarte mici, făcându-l un pericol potențial pentru contaminarea bacteriană.
Inventat pentru prima dată accidental în 1940, cuptorul cu microunde este acum unul dintre principalele aparate de bucătărie din fiecare gospodărie. În timp ce acest dispozitiv este o comoditate pentru gătit și reîncălzire, există anumite tipuri de alimente pe care ar trebui să le evitați atunci când folosești cuptorul cu microunde, scrie brightside.