Se stie ca avocado ajuta la eliminarea colesterolului negativ din corp, numit si LDL, are o mare cantitate de fibre si de grasimi monosaturate bune, dar nu trebuie consumat in exces. Un singur avocado are in compozitia sa aproximativ 240 de calorii, iar cercetatorii sustin ca prea multa grasime poate duce la blocarea arterelor si din acest motiv nu este bine sa il mancam zilnic.
Morcovul este bogat in beta-caroten, substanta pe care corpul nostru o transnforma in vitamina A, un lucru extraordinar pentru sanatatea noastra. Daca este consumat in exces, in organism se face o supradoza de beta-caroten care ajunge in final la diferite afectiuni. Primul semn este transformarea pielii, de obicei cea din palme si talpi, in culoarea portocalie. Fenomenul este numit "carotenemie" si afecteaza tesuturile profunde ale pielii.
Cand bem foarte multa apa, se poate crea in organismul nostru un dezechilibru la nivelul sodiului, fiindca rinichii ajung sa nu mai poata procesa intreaga cantitate de apa. In cazurile extreme, acumularea de apa in creier poate duce la cresterea nivelului presiunii si la umflarea acestuia intrucat craniul nu se poate intide sau modela. Astfel de situatii sunt considerate ca fiind foarte rare, intalnite in mare parte la sportivi, care au nevoie de hidratare constanta, sau la cei care sufera de insuficienta renala.
Desi este bogata in fibre, proteine de inalta calitate, vitamina B, nutrienti si magneziu, aceasta nu trebuie consumata in mod frecvent de catre persoanele care urmeaza diferite tratamente pentru tiroida. De asemenea, medicamentele hormonale nu trebuie niciodata combinate cu soia sau cu alimentele care contin acest aliment in proportii mari.
Sfecla rosie are in compozitia sa oxizi azotici pe care corpul uman ii transforma in nitrati. Specialistii spun ca aceasta schimbare poate duce la scaderea tensiunii arteriale. Nitrosaminele, substantele care se formeaza dupa transformare, se gasesc si in carne, iar din acest motiv nu este recomandat sa mancam carne si salata de sfecla rosie in acelasi meniu.
Cercetatorii nu au gasit beneficiile semintelor de chia deoarece, chiar daca au un continut ridicat de Omega 3, nu se compara din punct de vedere calitativ cu cel care este in peste. Aceste seminte au foarte multe calorii, 100 de grame insemnand aproximativ 500 de calorii.
Majoritatea oamenilor stiu ca alimentele sanatoase si proaspete precum fructele si legumele trebuie consumate in mod frecvent si in cantitati mari, dar studiile arata ca acestea nu au destui nutrienti pentru a sustine intreaga imunitate. Cateva dintre aceste alimente, considerate de foarte multi ca fiind sursa principala de energie, au efecte negative asupra corpului nostru atunci cand le consumam in fiecare zi.