Ingrediente:
280 de grame de biscuiți de vanilie umpluți cu cremă
280 de grame de biscuiți cu cacao umpluți cu cremă
130 de grame de unt
200 de grame de ciocolată simplă
50 de grame de arahide
50 de grame de ciocolată albă
Mod de preparare:
- Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui blender și pune-i în două boluri diferite. Separat, topește untul și mărunțește arahidele. Jumătate din cantitatea de unt și de arahide (65 de grame unt și 25 de grame de arahide) se adaugă în bolul cu biscuiți de vanilie, iar cealaltă jumătate în bolul de biscuiți cu cacao. Amestecă bine ingredientele din fiecare bol până se formează un amestec cu o consistență de nisip umed. Dacă este nevoie, mai adaugă puțin unt.
- Acoperă o tavă (de aproximativ 20x20 cm) cu o folie de plastic pe care s-o ungi cu ulei, apoi varsă în tavă amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao. Întinde bine stratul de biscuiți și nivelează-i astfel încât să fie uniformi.
- Adaugă pe deasupra amestecul din bolul cu biscuiți de vanilie și nivelează-i așa cum ai procedat în cazul biscuiților cu cacao.
- Topește ciocolata simplă și adaug-o uniform peste stratul de biscuiți, apoi topește ciocolata albă și adaugă cu lingurița ciocolată din loc în loc pe toată suprafața. Pentru ornat, cu un băț sau cu coada unei lingurițe, trasează diferite forme prin ciocolata albă.
- Lasă prăjitura la frigider timp de 60-90 de minute, ca să se întărească.