Se pare că va trebui să căutăm alte metode de a trata răceala în viitorul apropiat. Specialiștii confirmă faptul că producția de ceaiuri va fi puternic afectată de schimbările climatice dacă nu se iau măsuri preventive. De exemplu, vulnerabilitatea sporită la insecte sau frunzele de calitate inferioară sunt doar câteva probleme pe care industria ar trebui să le rezolve.
Se știe deja că albinele sunt în pericol. Există cauze diferite, dar încălzirea globală este principala problemă. Potrivit unui studiu, creșterea nivelurilor de CO2 reduce proteina din polen, principala sursă de alimentație pentru albine. În cel mai rău caz, această problemă poate duce la moartea lor, deoarece nu vor reuși să obțină suficientă hrană.
Culturile de orez se află, de asemenea, sub amenințarea declinului cu 20-40%. Potrivit unui studiu, orezul poate deveni mai puțin hrănitor din cauza concentrației de creștere a dioxidului de carbon din atmosferă. Oamenii care consumă orez în mod frecvent vor trebui să caute modalități de a evita acest aliment care va pune în pericol sănătatea.
Aproximativ 50% din suprafața globală adecvată pentru producția de cafea se află în pericol de dispariție. Oamenii vor trebui să facă față unor probleme cum ar fi creșterea prețurilor, o aromă diferită sau lipsa de aprovizionare.
Schimbările climatice ne obligă să ne adaptăm la noi condiții de viață. Și, pe măsură ce crește temperatura, iar vremea extremă devine o nouă realitate, cercetătorii se îngrijorează de viitorul alimentelor populare. S-ar putea ca unele produse de bază să devină prea rare și foarte scumpe. Deci, se pare că va trebui să trăim într-o lume cu mai puține alimente delicioase.