Oferă impresia unui platou premium, de bună calitate
3/3
Nu este o surpriză faptul că accesul în locațiile de lux și, totodată, servirea de care avem parte aduc cu ele diferite emoții, mai ales atunci când felul de mâncare conține cantități mici de ingrediente, dar de cea mai bună calitate.
Fiecare fel de mâncare are ingrediente scumpe
1/3
Farfuriile cu ingrediente rafinate, alese cu grijă, sunt destul de comune în restaurantele de înaltă calitate. Un kilogram de carne de vită Wagyu ar putea ajunge și la 200 de dolari, iar un kilogram de caviar costă aproximativ 10.000 de dolari. Imaginați-vă crearea unei farfurii pline cu astfel de alimente și adăugarea unei trufe albe italiene (aproximativ 7.500 dolari pe kg). Prețul ar fi extrem de mare! Având în vedere că aceste locuri, care utilizează ingrediente de înaltă calitate, pot chiar să le importe, este ușor de înțeles de ce porțiile trebuie să fie mai mici: pentru a oferi un preț final accesibil.
Porțiile mai mici sunt mai elegante
2/3
Porțiile mai mici vor fi mai ușor de aranjat și probabil vor arăta mai elegant la final. Mai mult, vei putea gusta căte puțin din toate alimentele ce sunt incluse în felul de măncare respectiv. De obicei, majoritatea restaurantelor de lux servesc o masă completă cu 3 feluri - un aperitiv, felul principal și un desert.
Dacă ai avut ocazia să comanzi un anume tip de mâncare într-un restaurant de lux, probabil te-a uimit faptul că porția era aranjată foarte frumos, dar de mici dimensiuni. Din fericire, există motive interesante pentru care porțiile de la restaurantele de lux sunt din ce în ce mai mici.