Nu trebuie să păstrați ardeii grași în frigider. Pot fi depozitați cu ușurință la temperatura camerei într-un sertar de bucătărie sau într-o pungă de hârtie. În plus, ardeii grași își pierd prospețimea după ce stau în frigider.
Bananele, mango, papaya și alte fructe tropicale se păstrează cel mai bine la temperaturi normale. Temperaturile scăzute le distrug aspectul și textura (cum ar fi bananele, care pot deveni maro închis).
Ketchup, muștar, sos de soia, oțet balsamic, sosuri dulci-acrișoare și picante pot fi păstrate cu ușurință într-un dulap de bucătărie, chiar dacă au fost deschise. Nu are rost să le țineți pe un raft în frigider. Poate ați observat că sosurile sunt adesea păstrate pe mese în cafenele și restaurante.
Nu depozitați niciodată ciocolata la frigider. Pe lângă faptul că absoarbe alte parfumuri, umezeala din frigider poate conferi ciocolatei un strat alb: acesta este zahărul care iese la suprafață. Această acoperire nu afectează gustul, dar nu va arăta foarte bine după. Ciocolata poate fi păstrată oriunde între 15 ° C și 20 ° C timp de cel puțin 6 luni.
Oamenii sunt obișnuiți să pună toată mâncarea în frigider și nu se gândesc la faptul că există alimente care trebuie păstrate la temperatura camerei. Chiar și atunci când pe ambalaj scrie „depozitați într-un loc uscat și răcoros”, avem tendința de a pune automat articolul în frigider. Am făcut o listă cu alimente pe care ar trebui să le păstrezi în locuri speciale: