Secretul 1. Aluatul făcut în casă
1/6
Ingrediente: 900 g de făină 10 g drojdie proaspătă 0,5 l de apă 10 g ulei vegetal sau de măsline, 20 g sare
Frământă aluatul în mod constant. Pentru a face aluatul mai ușor și pufos, cerne făina. Într-un castron, se pune drojdia proaspătă în apă rece și se amestecă până se dizolvă complet. Adaugă jumătate din făină treptat şi amestecă bine pentru a evita formarea cocoloaşelor. Apoi frământă în făina rămasă și adăugă sare.
Secretul 2: Adaugă ulei de măsline
2/6
Pentru a face un aluat mai elastic, este bine să adaugi ulei de măsline la amestecul de făină. Frământă bine totul. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru curată și frământă până când nu mai este lipicios.
Secretul 3: Întinderea aluatului
3/6
Împarte aluatul în mai multe bucăți și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de aproximativ o oră, până când aluatul îşi dublează cantitatea. Întinde uşor aluatul de la mijloc spre margini până devine o foaie subţire.
Secretul 4: Crusta crocantă
4/6
Se unge o tavă de copt cu ulei de măsline şi se presară cu făină pentru a evita lipirea aluatului de tigaie. Împrăştie ingredientele peste aluat și pune-l în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade C timp de aproximativ 10 minute.
Secretul 5: Alegerea sosului
5/6
Adaugă nu mai mult de 3 linguri de sos la o pizza cu diametrul mediu. Pentru sos, nu trebuie să foloseşti pasta de tomate tradițională. Poti folosi de asemenea, crema de brânză, humus sau sos pesto care vor complimenta pizza foarte bine.
Secretul 6: Alegerea topping-urilor
6/6
Nu folosi mai mult de 4 topping-uri pentru o pizza. Ar trebui să existe doar un singur strat de topping și nu ar trebui să fie mai mic de 1 cm grosime.
Pizza este un preparat gustos şi hrănitor, perfect pentru orice ocazie specială, scrie Bright Side. Iată aici câteva secrete pentru a face o pizza delicioasă chiar la tine acasă.