Nu putini sunt cei care nu concep masa de Paste fara drob si pe buna dreptate. In plus, se face si foarte simplu. La capitolul ingrediente ai nevoie de maruntaiele de la un miel (inima, ficat, plamani si rinichi), 5 oua, 2 linguri de ulei, 3 legaturi de ceapa verde, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, sare, piper, 2 felii de paine inmuiata (cu tot cu laptele), 2 linguri pesmet, pesmet pentru tapetat tava, 5 oua fierte. Dupa ce se tin maruntaiele mielului, in prelabil, circa o ora in apa rece pentru a se curati de sange, le pui la fiert si dupa ce au dat in clocot de cateva ori si s-au racit bine se toaca marunt pe un tocator de lemn. Dupa aceasta "procedura" care ar putea sa dureze mai mult, adauga ouale batute bine, ceapa verde, mararul si patrunjelul, desigur taiate marunt inainte, sare si piper dupa gust, cele doua linguri de pesmet, painea si laptele. Dupa omogenizarea compozitiei se pune totul intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet, iar pe lungime se adauga ouale fierte. Se adauga la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mic. La final, poate fi servit cald sau rece, dupa preferinte. (Sursa:
adevarul.ro)