Pune un cub de gheata pe carnea de pe gratar
1/10
Pune o bucata mica de gheata pe carne, cat timp aceasta se afla pe gratar. In acest fel, ea va iesi mai suculenta si se va gati mai bine deoarece, pe masura ce gheata se topeste, apa intra in fibra carnii si o fragezeste.
Nu toate ceaiurile se fac la fel
2/10
Pentru un ceai bun, ar trebui sa respecti timpul de infuzie si temperatura, chiar daca acest aspect nu ti se pare important. Un exemplu il puteti vedea in imaginea alaturata.
Pune ceapa in frigider inainte de a o taia
3/10
Pentru a nu lacrima atunci cand tai ceapa, pune-o in frigider timp de cateva minute. Atentie! Ceapa nu se lasa mai mult la temperatura scazuta (de exemplu, peste noapte), deoarece se inmoaie si isi pierde proprietatile. (Citeste si:
10 alimente pe care nu ar trebui sa le tii NICIODATA in frigider)
Cum reincalzesti mancarea la microunde
4/10
Pentru a reincalzi la cuptorul cu microunde mancare care este uscata (de exemplu, felii de pizza, cartofi prajiti, carne) pune pe farfurie si un pahar de apa. Seteaza timpul pe care il doresti si asta-i tot.
Peste gatit perfect, la gratar
5/10
Pestele la gratar este foarte gustos si sanatos, la orice ora din zi. Are insa un mic neajuns: atunci cand este intors pe grill, se lipeste si capata un aspect inestetic. Pentru aceasta problema, marii bucatari ne ofera o solutie simpla. Taiati cateva felii de lamaie si puneti-le pe gratar, apoi asezati peste ele pestele. Va iesi mai uniform, iar lamaia ii va si da un gust bun.
Usturoi curatat mai rapid
6/10
Exista mai multe modalitati de a curata usturoiul fara prea multa bataie de cap. Puteti, de exemplu, sa il puneti intr-un borcan pe care il agitati zdravan sau il puteti pune la cuptorul cu microunde, timp de 15-20 secunde. (Citeste si:
Este bun la TOATE! De ce trebuie sa ai mereu USTUROI in casa)
Foloseste folie de aluminiu pentru a nu mai arde mancarea
7/10
Daca se intampla de multe ori ca mancarea sa fie rumena la suprafata, dar cruda in interior, acopera tava cu o folie de aluminiu si mai las-o in cuptor.
Unge-te cu ulei pe maini inainte de a curata ardei
8/10
Inainte de a curata ardei iuti, ungete-te pe maini cu ulei, pentru a scapa de senzatia de usturime de dupa. Fii atent insa sa nu te tai, deoarece cutitul va aluneca mai usor in mainile tale, noteaza
foodstory.stirileprotv.ro.
Ce faci cand ai pus prea multa sare in supa?
9/10
Si pentru aceasta problema exista o solutie simpla. Pune in supa un cartof crud si lasa-l sa fiarba, pentru a absorbi sarea precum un burete. Acelasi efect il obtii si daca pui o pungulita de orez sau coaja de paine. Inainte de a servi supa, trebuie sa scoti aceste alimente din ea.
Ierburi in ulei de masline
10/10
Un truc pe care bucatarii in folosesc pentru a economisi timp si pentru a da savoare mancarii. Pune in tava pentru cuburi de gheata ulei de masline amestecat cu diverse ierburi (salvie, cimbru, busuioc, marar, rozmarin) si bag-o in congelator. De fiecare data cand ai nevoie, poti folosi un cub pentru a da gust mancarii pe care o prepari.
Gatitul devine o pasiune tot mai des intalnita. Din dorinta de a trai cat mai sanatos si de a sti ce pun in farfurie, multe persoane aleg sa iasa din zona de confort si sa gateasca, lucru demn de toata lauda. Trebuie sa recunoastem insa ca prepararea mancarii poate fi, uneori, destul de dificila, deoarece anumite feluri de mancare necesita mai multa atentie si cunoastere. Pana la urma, nu toata lumea poate un chef, nu? Chiar daca nu va propuneti sa deveniti asi in bucatarie, noi va oferim cateva sfaturi cu care sa va impresionati invitatii si care va vor usura munca, atunci cand gatiti. Le gasiti in galeria de mai jos: