Este deja foarte cunoscut faptul ca produsele din carne sau carnea in sine sa se pastreze in frigider sau in congelator daca nu se foloseste in perioada imediat urmatoare. Insa, ar trebui sa stii ca aceeasi regula se aplica si pentru carnea tratata precum salamul. Nu face greseala de a il pastra in camara deoarece apoi va fi imposibil de consumat, avand in vedere ca isi va pierde gustul iar carnea se poate descompune.
Siropul de ciocolata la fel ca multe alte sortimente, nu se pastreaza niciodata in camara. Motivul este unul foarte simplu: aroma siropului va deveni ciudata si nu va mai avea deloc gustul de ciocolata. De aceea, pentru a evita ca acest lucru sa se intample, pastrati-l in frigider.
Porumbul este alimentul pe care fie il consumi imediat, fie il pui in frigider. Potrivit unor studii, porumbul care este pastrat la temperatura camerei isi va pierde din proprietati.
Daca sunteti unul dintre sutele de oameni care pastreaza untul in camara, ar trebui sa stiti ca el va deveni moale si se va intinde foarte usor, pe lagan faptul ca ar putea capata anumite bacterii. Potrivit expertilor, doar untul sarat poate fi pastrat in camara, deoarece sarea va mentine bacteriile deoparte.
Unii oameni prefera sa pastreze jeleurile la temperatura camerei, insa nu iau in considerare faptul ca la sfarsitul zilei s-ar putea sa nu manance ceva foarte sanatos. Indicat este ca dupa desfacerea ambalajului, jeleurile sa ajunga in frigider evitand astfel aparitia unor situatii neplacute.
Unt de arahide organic
8/10
Untul tipic de arahide poate fi pastrat in camara. Dar daca untul de arahide este natural sau organic, uleiurile se vor separa si nu vor avea un aspect placut. Aceste tipuri de unt trebuie pastrate in frigider, lucru valabil si pentru alte unturi organice.
Deoarece nucile au in compozitie aceleasi uleiuri ca untul de nuca, acestea trebuie sa fie refrigerate din acelasi motiv, si anume pentru a nu isi pierde proprietatile. Ele vor ramane proaspete timp de pana la sase luni sau pana la un an daca sunt pastrate in congelator.
Vinul rosu desfacut
10/10
Pentru a putea fi refolosit dupa ce a fost deschis, vinul rosu trebuie pastrat in frigider. Acest lucru este necesar pentru ca temperatura rece va incetini procesul de oxidare.
Atunci cand cumparati sos de rosii este indicat ca dupa ce il deschideti sa nu il depozitati intr-o camara. De aceea, pentru ca gustul acestuia sa ramana la fel, este bine sa fie depozitat in frigider.
S-ar putea sa fiti obisnuiti sa va pastrati bananele in camara, insa daca le tineti acolo, ele vor continua sa se coaca. De aceea, atunci cand coaja acestora devine maro, este bine sa le mancati.
De cele mai multe ori, oamenii au tendinta de a pastra absolut orice in camara, mai ales produsele alimentare. Insa, ar trebui sa stii ca nu orice se poate conserva in acel loc, deoarece gustul sau textura acestora se pot modifica. Iata cateva alimente care, potrivit rd.com, nu trebuie sa fie pastrate niciodata in camara sau in debara.