Scade riscul de infarct
1/8
Porumbul fiert s-a dovedit a fi un aliment foarte bogat in acid folic, ce este recunoscut ca fiind un bun ajutor in mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange. Datorita acidului folic, bolile de inima sunt reduse semnificativ, scazand astfel si riscului unui infarct. Potrivit unor studii, persoanele care consuma porumb fiert au un risc mai scazut de face infarct, comparativ cu persoanele care nu consuma deloc.
Chiar daca se incadreaza in categoria gramineelor, porumbul fiert are foarte putine calorii, lucru care previne aparitia celulitei si ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime. Astfel, acesta ajuta la descompunerea grasimilor rele si in acelasi timp este o gustare destul de satioasa.
Imbunatateste memoria
3/8
Datorita continutului bogat de tiamina, care la randul sau produce acetilcolina, un neurotransmitator esential ce intretine santatea memoriei, porumbul fiert este un bun ajutor in imbunatatirea acesteia. De aceea, unul dintre factorii cu care este asociata boala Alzheimer este nivelul scazut de acetilcolina din corp, potrivit
sfatulmedicului.ro.
Pigmentul care ofera culoarea galbena a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Conform unor studii, persoanele care consuma porumb fiert in mod regulat au sanse mai mari sa tina bolile oftalmologice la distanta, potrivit
ea.md. Porumbul fiert este recomandat cu precadere persoanelor mai in varsta ce manifesta o predispozitie ridicata la cataracta.
Incetineste procesul de imbatranire
5/8
Un alt beneficiu pe care porumbul fiert il are asupra organismului este acela ca ajuta la incetinirea procesului de
imbatranire, datorita continutului de acid ferulic. Acest antioxidant s-a dovedit a fi benefic nu doar in incetinirea procesului de imbatranire, dar si in prevenirea mai multor tipuri de cancer.
Previne aparitia cancerului la plamani
6/8
In compozitia porumbului se afla criptoxantina, o substanta benefica pentru organism, ce il ajuta sa nu dezvolte celule canceroase. Potrivit unui studiu condus de oameni de stiinta chinezi, s-a ajuns la concluzia ca intre consumul de beta criptoxantina si dezvoltarea cancerului pulmonar, exista o relatie invers proportionala.
Stimularea digestiei poate fi produsa si prin consumul de porumb fiert. Acesta contine fibre dietetice solubile ce ajuta la blocarea absortiei
colesterolului si insolubile care previn constipatia si problemele digestive.
Anemia este o problema de sanatate ce apare din cauza
lipsei de fier si a vitaminei B12 din organism. In acest sens, este indicat consumul de porumb fiert, deoarece contine o cantitate mare de fier, un mineral esential ce ajuta la formarea celulelor rosii din sange, scrie
clickpentrufemei.ro.
Porumbul - o cereala versatila, care este folosita foarte des in alimentatie, insa sub diferite forme: faina sau malai, boabe in conserva, floricele de porumb, sirop dulce sau porumb proaspat si fiert. In acest caz, vorbim despre porumbul fiert care, pe langa faptul ca reprezinta un deliciu al sezonului, are si foarte multe multe beneficii pentru sanatate. In continuare, va vom prezenta cateva dintre acestea: