Sparanghel la gratar cu parmezan ras
1/15
Sparanghelul este o mare sursa de inulina, un tip de fibre care echilibreaza nivelul de bacterii bune in procesul digestiv si de asemenea, accelereaza absorbtia calciului. Parmezanul este un tip de branza, foarte bogat in calciu, ce ajuta la intarirea oaselor. Iar impreuna, aceste doua tipuri de alimente fac o combinatie sanatoasa pentru sistemul digestiv si pentru oase.
Parfait cu iaurt grecesc, ciocolata si nuci
1/15
Calciul si prebioticele din iaurt, dar si substantele nutritive din nuci si afine, nu numai ca gadila papilele gustative, ci ajuta si la hranirea intregului corp din cap pana in picioare, in interior si in exterior.
Ceai verde cu lamaie
1/15
Stoarcerea unei lamai in
ceaiul verde creeaza de cinci ori mai multe catechina, un antioxidant ce te ajuta sa ai o inima sanatoasa.
Rosii cu ulei de masline
1/15
Rosiile sunt una dintre principalele surse de licopen, un antioxidant puternic ce ajuta la prevenirea efectelor nocive ale soarelui. Pentru a obtine un extra beneficiu din rosii le poti amesteca cu ulei de masline. Grasimile sanatoase prezente in uleiul de masline fac licopenul mai usor de absorbit, si de asemenea, acesta este foarte bine cunoscut pentru proprietatile ce ajuta la intinerirea pielii.
Paine integrala cu unt de arahide
1/15
Untul de arahide nu functioneaza in perfecta armonie doar cu laptele, ci ar trebui sa incercati sa puneti unt de arahide pe o felie de paine integrala pentru a spori aportul de proteine.
Friptura de porc si varza de Bruxelles
1/15
Seleniul, un mineral existent in carnea de porc, este un antioxidant ce lupta impotriva cancerului. Combinarea acestuia cu legume, care sunt bogate in sulforafan, precum varza de Bruxelles, creste potentialul mineralului, facandu-l sa fie de 13 ori mai mare.
Omleta cu branza si brocoli
2/15
Acest trio ajuta la intarirea oaselor, deoarece aceste alimente sunt foarte bogate in vitamina D si calciu. De asemenea, aceasta combinatie nu ajuta numai la intarirea sistemului osos, ci este de folos si in cazul femeilor aflate la menstruatie.
Pepene galben cu iaurt
3/15
Vitamina A din pepenele galben ajuta la alungarea virusilor. Insa, in combinatie cu alimente bogate in zinc, cum este si iaurtul, ajuta corpul sa foloseasca toti nutrientii.
Ciocolata neagra cu zmeura
4/15
Ciocolata neagra este bine cunoscuta pentru beneficiile pe care le are pentru sanatate, iar asocierea acesteia cu zmeura nu numai ca satisface pofta de dulce, dar iti mentine si o atitudine energica si pozitiva datorita antioxidantilor prezenti in ciocolata.
Merele sunt cunoscute pentru nivelul ridicat de quercetina. Pe de alta parte, ciocolata contine catechin de flavonoizi, un antioxidant care reduce riscurile pentru ateroscleroza si cancer. Impreuna, aceste alimente ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.
Cartof dulce cu branza
6/15
Cartofii dulci contin beta caroten si luteina, iar branza are un continut ridicat de acizi grasi care ajuta la absortia rapida a carotenoidelor.
Cartofi dulci cu migdale
7/15
Cartofii dulci sunt foarte bogati in beta caroten si vitamina C, care funcționeaza bine impreuna cu migdalele, bogate in vitamina E si ajuta la scaderea nivelului colesterolului.
Mix realizat din caise uscate, papaya uscata, migdale si nuci
8/15
Acest mix de alimente reprezinta o gustare foarte bogata in substante nutritive ce previne imbatranirea.
Orez salbatic cu ceapa caramelizata
9/15
Ceapa contine compusi cu sulf care amplifica absorbtia zincului din orezul salbatic. Rezultatul acestei combinatii alimentare nu este, deci, doar delicios, ci si sanatos.
Spanacul are un continut ridicat de luteina si vitamina A, care ajuta la protejarea ochilor de boli. Prin combinarea acestuia cu avocado nu numai ca va exista un surplus de luteina si vitamina A, ci amestecul furnizeaza, de asemenea, grasimi sanatoase de care organismul tau are nevoie pentru a absorbi substantele nutritive.
O alimentatie corecta nu se rezuma numai la consumarea unui anumit tip de alimente, ci inseamna si combinarea acestora. Reprezinta modul in care anumite combinatii de alimente lucreaza impreuna pentru a oferi maximul de beneficii posibile. Prin combinarea in mod corespunzator a anumitor alimente puteti reduce riscul de cancer, ajuta la intarirea oaselor, stimula imunitatea si de asemenea imbunatati aspectul pielii.
List25 a realizat o lista a 15 combinatii alimentare sanatoase, dupa cum urmeaza: