Nu adaugi sarea cand trebuie in paste
1/8
"Nu gati niciodata pastele fara sare de mare. Acestea nu vor avea gustul desavarsit pe care il cauti daca adaugi sarea dupa ce au fost fierte", sustine Antonio Tonelli de la restaurantul La Tagliata, citat de
Independent.
Una dintre greselile de neacceptat este aceea de a consuma pastele cu ketchup. Bucatarii de top il percep ca pe un veritabil pacat culinar. "Pastreaza ketchup-ul pentru cartofii prajiti, te rog", ne sfatuieste Silvia Baldini, castigatoarea show-ului "Chopped on Food Network", editia 2015.
Pastele se consuma ca fel principal, motiv pentru care nu ar fi indicat sa le consumi cu o friptura, de exemplu. "Pastele nu sunt o garnitura. Nu le poti manca cu friptura". De asemenea, chiar daca in anumite parti se mai obisnuieste sa se puna carne de pui in paste, Baldini atrage atentia asupra faptului ca in Italia nu exista paste cu acest tip de carne.
"Italienii nu pun niciodata ananas pe pizza", afirma Jordan Sclare, bucatarul grupului de la Fucina din Londra. Pe scurt, fara pizza hawaiana.
Parmezan pe fructe de mare
5/8
Adaugarea parmezanului pe produsele fierbinti pentru a se topi este o alta eroare deloc agreata de bucatarii italieni. De asemenea, acesta nu se adauga peste orice fel de mancare. "Un italian nu pune niciodata parmezan pe tagliatelle cu creveti sau pe pastele cu crabi", sustine Sclare. La randul sau, Tonelli subliniaza: "Nu pune niciodata parmezan pe fructe de mare sau pe scoicile din spaghete, intrucat acesta diminueaza aroma delicata a acestora".
Nu mananci pizza cu mana
6/8
De asemenea, bucatarii tin sa aminteasca si faptul ca feliile de pizza ar trebui mancate cu mana, nu cu furculita si cutitul. Totusi, consilierul de eticheta Karina Nagy tine sa specifice ca exista cazuri in care pizza poate fi mancata cu tacamuri:
"Ca sa fie clar pentru toata lumea: cand pizza este triunghi, pun mana. Cand pizza este patrat sau dreptunghi, folosesc cutit si furculita", a spus ea, citata de
digi24.ro.
Momentul in care se pune ulei in paste
7/8
Specialistii de la Academia Barilla din Italia sustin ca nu trebuie turnat uleiul in apa in care fierb pastele, ci la final, dupa ce acestea s-au gatit complet, potrivit
foodstory.stirileprotv.ro.
Nu adaugi si albusele atunci cand prepari tiramisu
8/8
"Cea mai mare greseala pe care multe persoane o fac atunci cand pregatesc tiramisu, un desert clasic italian, este ca nu folosesc si albusurile de ou. Batute spuma, acestea ar trebui sa confere cremei o textura aerata. De asemenea, cacaua trebuie presarata exact inainte de a fi consumata prajitura, nu imediat ce ai terminat-o de preparat", mai arata Antonio Tonelli.
Bucataria italiana se numara printre cele mai populare din lume. Nici nu este de mirare avand in vedere aromele proaspete care ne incanta papilele gustative. Insa, din pacate, strainii au adoptat intr-un mod eronat principiile pe care se bazeaza. De aceea, bucatarii si expertii italieni expun cateva greseli pe care oamenii nu ar trebui sa le mai faca atunci cand vine vorba despre prepararea produselor cu acest specific, precum si cateva sfaturi legate de cum ar trebui, de fapt, consumate.