Aduci preparatele prea fierbinti sau prea reci
5/7
Bineinteles ca nu o sa faci toate pregatirile in ziua respectiva. Este imposibil sa te ocupi si de dulciuri si de friptura si de drob si de toate celelalte preparate intr-o singura zi. Esta chiar indicat sa le faci din timp, cu singura mentiune ca ar fi bine ca atunci cand sunt servite la masa sa fie la o temperatura optima. De pilda, ciorba sau friptura nu trebuie sa fie prea fierbinti, iar salata abia scoasa din frigider.
Aduci dulciurile imediat dupa masa
6/7
Dupa atata mancare nu ar fi indicat sa pui imediat dulciurile pe masa pentru a nu "trezi tentatiile" celor din jur, avand in vedere ca nu este recomandat a se manca dulce imediat dupa masa. Cel mai bine ar fi sa lasi sa treaca cel putin o jumatate de ora inainte de aduce cozonacii, pasca, briosele sau celelalte dulciuri pe care le-ai mai pregatit.
Inghesui musafirii la masa
7/7
Inainte de a face invitatia, asigura-te ca ai suficient spatiu pentru toti, astfel incat toti musafirii sa se simta relaxati si sa nu se loveasca mereu unul de celalalt. Ideal ar fi sa existe un spaiu minim de 50 cm intre ei.
Nu calci fata de masa
1/7
Oricat de grabita ai fi, acesta este un detaliu pe care nu trebuie sa-l omiti. Poate crezi ca farfuriile mari vor acoperi dungile, iar aceasta "mica eroare" va trece neobservata. Ei bine, cel mai bine ar fi sa pariezi pe perfectiune, caci intotdeauna va exista o persoana care iti va atrage atentia. Mai bine nu le da celorlalti motive de repros, ci doar de lauda.
Nu pui pahare si tacamuri de acelasi tip
3/7
O alta greseala care nu va trece neobservata este aceea de a nu pune in dreptul fiecarui invitat aceleasi tipuri de tacamuri sau de pahare. Atunci cand ai musafiri nu iti poti permite sa pui o lingura de un fel si un cutit din alt serviciu, un pahar mai mic si altul mai mare.
Mizezi doar produse traditionale
4/7
Poate nu toata lumea consuma friptura de miel, stufat, drob, ciorba de miel. De aceea, in momentul in care iti inviti prietenii sau rudele trebuie sa iei in considerare si acest lucru. Recomandat ar fi sa mai pregatesti si alte feluri de mancare "mai usoare", astfel incat sa reusesti sa satisfaci toate gusturile.
Pentru multi masa de Paste este mai importanta chiar decat cea de Craciun sau de Revelion, mai ales daca isi fac anuntata prezenta si musafirii sau alte rude. Pentru ca organizarea unei mese festive nu tine doar de meniul pregatit, ci si de alte detalii carora nu le este acordata importanta cuvenita, ar fi bine de stiut ca pentru a fi o gazda perfecta trebuie sa eviti sa faci anumite greseli. Iata care sunt acestea.