Amesteci compozitia cu lingura
6/8
Dupa ce ai adaugat toate ingredientele, inclusiv usturoiul, recomandat ar fi sa amesteci compozitia cu degetele, nu cu lingura. Motivul? Pentru ca in acest fel nu se va zdrobi carnea.
Lucrezi pe un blat murdar
7/8
Avand in vedere ca trebuie sa modelezi carnea cruda, trebuie mentinut un mediu de lucru igienic. Intr-adevar, se dovedeste destul de greu sa ai un blat curat atunci cand faci acest preparat, insa poti remedia problema cu ajutorul unei hartii de copt, de exemplu, pe care sa pui faina prin care vei trece chiftelele inainte de a le pune la prajit.
Le prajesti prea putin
8/8
Pentru un gust desavarsit trebuie sa ai foarte mare grija la final. In primul rand, in momentul in care le pui in tigaie, ai grija sa le departezi usor una de cealalta pentru a evita ca marginile sa ramana crude. In al doilea rand, fii atent/a sa le prajesti suficient si pe o parte si pe cealalta.
Folosesti carne prea slaba
1/8
Grasime= aroma. Desigur, nu trebuie sa folosesti cea mai grasa carne, insa ar fi indicat sa combini o carne slaba cu una putin mai grasa, potrivit
chefworks.com. Rezultatul nu te va dezamagi.
Nu adaugi suficienta sare
2/8
Este foarte important sa adaugi cantitatea ideala de sare, astfel incat sa obtii un preparat gustos. Cel mai indicat ar fi sa pui o lingurita la 450 g de carne.
Eviti sa pui condimente
3/8
Sarea si piperul nu sunt suficiente. Asezonarea este esentiala in prepararea chiftelelor. Asadar, pentru un plus de savoare, poti adauga, pe langa cimbru si patrunjel, chiar si busuioc, maghiran sau oregano, in functie de gusturi.
Prea multa paine/ pesmet
4/8
O alta greseala frecvent intalnita este ca se adauga prea multa paine inmuiata sau pesmet. Suficient ar fi sa pui aproximativ o jumatate de cana la 450 g de carne, noteaza
realitatea.net.
Adaugi prea multe oua
5/8
Din dorinta de a avea un amestec vascos, pui in compozitie prea multe oua, insa acestea nu fac altceva decat sa lege compozitia, nu sa inmoaie amestecul. Asadar, ideal ar fi sa adaugi un singur ou la jumatate de kilogram de carne.
Cu siguranta, fiecare dintre noi am incercat sa facem chiftele cel putin o data. Din pacate, majoritatea persoanelor dau gres atunci cand vine vorba despre prepararea acestora. Asadar, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa eviti cele mai comune greseli si sa obtii un preparat gustos si aspectos.