Pentru ca oricum pe masa se vor regasi atat de multe feluri de mancare grase, poti incerca sa pregatesti diferit sarmalele anul acesta. In mod clar, acestea nu pot lipsi, dar poti reinventa reteta astfel incat sa nu te incerce senzatia de greata sau de prea plin dupa ce ai mancat. O reteta ideala in acest sens si care este usor de pregatit este aceea de sarmale in foi de varza acra, umplute cu orez si stafide
Ai nevoie de: - varza murata
- 6 linguri de ulei
- o ceasca de orez
- 4-5 cepe galbene
- pasta de rosii
- 50 g stafide
- 1-2 legaturi de patrunjel
- 1-2 legaturi de marar
- sare si piper
- boia de ardei dulce
Incepe cu pregatirea foillor de varza, carora trebuie sa le tai nervurile groase. Dupa ce le-ai ales pe cele mai frumoase, toaca ce a mai ramas fideluta. Apoi toaca marunt ceapa. Intr-o cratita, pune ulei si apa, lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba si pune cepa taiata pana se inmoaie, apoi adauga si orezul, pe care il lasi la fiert 10-15 minute, adaugand apa intre timp daca mai este nevoie. Apoi adaugi verdeata tocata marunt, stafidele, asezonezi cu sare, piper si boia dupa gust si amesteci bine compozitia.
La sfarsit, tot ce trebuie sa faci este sa impaturesti sarmalele in care adaugi compozitia cu orez si stafide, sa le asezi intr-o cratita suficient de mare pentru a avea loc sa fiarba si sa pui in mijloc si deasupra varza tocata fideluta, cateva foi de dafin, din loc in loc pasta de rosii si putin cimbru. Apoi le lasi sa fiarba pana cand varza va fi bine patrunsa, noteaza
crestinortodox.ro.