In urma cercetarilor s-a constatat ca antioxidantii precum quercitina, izoquercitrina, astragalina, fisetina, acidul galic si galatul de metil, au capacitatea de a proteja impotriva aparitiei cancerului de colon, san, prostata si chiar a leucemiei. In egala masura, potrivit studiilor efectuate la Institutul pentru Cercetare Alimentara exista o legatura stransa intre consumul de mango si scaderea riscului de cancer a tractului gastro-intestinal.
Imbunatateste sistemul imunitar
2/11
Cantitatea generoasa de vitamina C care se regaseste in mango, plus vitamina A, care protejeaza impotriva radicalilor liberi si alte cateva tipuri de carotenoide contribuie la mentinerea unui sistem imunitar sanatos si puternic, scrie
care2.com.
Contribuie la sanatatea creierului
3/11
Acest fruct cu un gust magnific contine vitamina B6, care este vitala pentru mentinerea si imbunatatirea functiei creierului. De asemenea, are acid glutamic, cu efecte benefice asupra memoriei si capacitatii de concentrare, potrivit
fitbody.ro.
Mentine sanatatea ochilor
4/11
O ceasca de mango furnizeaza 25% din valoarea zilnica necesara de vitamina A, ceea ce contribuie la o vedere buna, prevenirea sindromului de ochi uscat, combaterea mancarimii sau senzatiei de arsura la nivelul ochiului.
Regleaza tensiunea arteriala
5/11
Potasiul din mango ajuta la imbunatatirea circulatiei limfatice, cambaterea retentiei de apa, reducand tensiunea arteriala si regland, totodata, bataile inimii, relateaza
sfatulmedicului.ro.
Imbunatateste digestia
6/11
Mango se numara printre fructele care regleaza aciditatea, contribuind la mentinerea unor niveluri sanatoase de PH in organism, iar ingredientele bioactive din mango imbunatesc apetitul si functia sistemului digestiv, potrivit
organicfacts.net.
Mango-ul este fructul indicat pentru persoanele care sufera de anemie, avand in vedere continutul de fier. In plus, un aport regulat, moderat poate ajuta la eliminarea anemiei prin cresterea numarului de celule rosii din sange.
Efect antiinflamator
8/11
Acest fruct contine mangiferina, un compus care care sustine lupta impotriva inflamatiilor. De aceea, mango este indicat persoanelor care sufera de dureri de articulatii si oase sau de dureri de cap frecvente.
Mentine sanatatea pielii
9/11
Fructul de mango contine cantitati insemnate de vitamina A si vitamina C, care ajuta la producerea proteinelor de colagen in organism. La randul sau, colagenul protejeaza vasele de sange si tesuturile conjunctive, incetinind procesul de imbatranire a pielii. Asadar, daca vrei sa ai o piele ferma si stralucitoare, consuma mango cat mai des. Bonus: te ajuta sa scapi de acnee.
Te ajuta sa slabesti
10/11
Consumul de mango poate constitui una dintre cele mai usoare cai de a scapa de kilogramele in plus, avand in vedere aportul caloric scazut 100 g furnizeaza organismului doar 60 de calorii. Daca vrei sa-ti tii sub control greutatea iti poti prepara un suc care contine mango pentru dobandirea senzatiei de satietate.
- scade nivelul colesterolului rau din organism
- indicat a fi consumat in timpul sarcinii, avand in vedere continutul de fier
- contribuie la prevenirea infarctului miocardic
- imbunatateste viata sexuala, gratie continutului de vitamina E.
Mango este atat de bun, incat adesea uitam cat este de sanataos. Pana la urma nu degeaba este supranumit regele fructelor exotice. Este bogat nu numai in vitamine (A, B1, B12, C, E) si minerale (fosfor, potasiu, fier, calciu, etc), ci si in ci si in fibre, aminoazici, biflavonoide, biflavonoide. Asadar, iata cateva motive intemeiate care te vor determina sa mananci acest fruct in fiecare zi.