Atunci cand ai un mic-dejun bogat si te simti satul dupa ce ai incercat din cateva preparate, consideri ca poti manca omleta mai tarziu. Insa, daca intentionezi sa o reincalzesti la cuptorul cu microunde, trebuie sa afli ca te poti imbolnavi, avand in vedere ca ouale devin toxice atunci cand sunt reincalzite. Recomandat ar fi sa o consumi rece sau in salate.
Citeste si:
Piure, cartofi prajiti sau la cuptor
2/6
Conditiile in care sunt pastrati
cartofii sunt foarte importante. In cazul in care tii acest aliment de baza in bucatarie sau afara, la rece si mai ales daca ii invelesti sau ii acoperi cu o folie de aluminiu, cel mai probabil se va dezvolta o bacterie numita Clostridium botulinum, care cauzeaza botulism. Reincalzirea cartofilor in cuptorul cu microunde nu va ucide bacteriile. De aceea, expertii recomanda depozitarea cartofilor in frigider.
Citeste si:
Top 6 greseli pe care sa NU le mai faci atunci cand prepari piure de cartofi
Ciuperci pe gratar sau alte preparate care contin acest aliment
3/6
Mananca
ciupercile de indata ce le-ai preparat daca nu vrei sa ai probleme cu stomacul. De exemplu, daca incalzesti o tocanita de ciuperci sau ciuperci umplute in cuptorul cu microunde te vei putea confrunta putin mai tarziu cu balonare si dureri de stomac.
Citeste si:
Top 6 greseli FRECVENTE pe care le faci atunci cand pregatesti ciuperci
Te poti alege cu o intoxicatie alimentara daca reincalzesti pilaful. De fapt, nu neaparat reincalzirea constituie o problema, ci modul in care orezul a fost depozitat inainte. Agentia pentru standarde alimentare avertizeaza ca "orezul nefiert poate contine spori de bacterii care pot provoca intoxicatii. Cand orezul este fiert, sporii pot supravietui. Apoi, in cazul in care orezul este lasat sa stea la temperatura camerei, sporii se vor multiplica si pot provoca varsaturi sau diaree".
Anumite legume (spanac, telina, sfecla rosie)
5/6
Continutul de nitrati din aceste legume se transforma, prin reincalzirea la cuptorul cu microunde, in nitrozamine, niste substante cancerigene. In plus, sfecla rosie reincalzita poate provoca dureri de stomac. Drept urmare, pentru a te bucura din plin de beneficiile acestor legume consuma-le in stare cruda sau fierte.
In general, mancarea pregatita cu o zi inainte este incalzita inainte de a fi consumata in cuptorul cu microunde. Insa, inainte de a repeta acest obicei, asigura-te ca urmatoarele produse nu se vor regasi pe lista preparatelor reincalzite!