Pastreaza nucile in congelator
4/10
Pentru ca nucile sa isi pastreze toate proprietatile si gustul, pastratile in congelator, intr-un recipient etans. In acest mod, nucile nu vor avea gustul amar (ca atunci cand le depozitezi la temperatura camerei), scrie
brightside.me. Indicat este insa ca nucile sa fie crude.
Inlocuieste uleiul cu apa, atunci cand faci oua ochiuri
5/10
Daca vrei oua ochiuri neprajite, cu galbenus moale, nu le praji in ulei, asa cum faci de obicei. Pune in tigaie cateva linguri de apa, pune apoi ouale si acopera cu un capac.
Pune in cuptorul cu microunde un pahar de apa
6/10
Atunci cand vrei sa incalzesti la cuptorul cu microunde alimente care se pot arde - cum ar fi o felie de pizza - pune alaturi un pahar de apa. Alimentul se va incalzi la fel de bine, dar nu va avea parti prea prajite.
Pune o lingura de lemn deaspura oalei
7/10
Atunci cand fierbi lichide care fac spuma (de exemplu lapte) sau cand faci supa, pune o lingura de lemn deasupra oalei. Astfel, spuma nu va da pe dinafara.
Cum sa nu mai lacrimezi cand tai ceapa
8/10
Nu te sfatuim sa tii o jumatate de lamaie in gura sau iti pui ochelari de soare (sfaturi deja cunoscute gospodinelor), ci doar sa pui ceapa in frigider o jumatate de ora, inainte de o taia. De precizat ca aceasta metoda trebuie aleasa doar cand folosesti ceapa la gatit (prajit sau fiert), deoarece ea se va inmuia la frigider (motiv pentru care nu va fi gustoasa in salate).
Cum sa folosesti toata pulpa citricelor, cand faci fresh
9/10
Pentru a stoarce cat mai mult din citrice, atunci cand faci fresh,
brightside.me recomanda urmatoarele: pune fructul in frigider cateva minute, pana cand se raceste, apoi incalzeste-l 15-20 de secunde in cuptorul cu microunde.
Cum sa decojesti mai repede citricele
10/10
Daca nu suporti sa cureti citricele sau pur si simplu nu vrei sa iti strici manichiura proaspat facuta, pune fructele in cuptorul cu microunde pentru circa 20 de secunde. Coaja se va inmuia si astfel munca ta va fi mai simpla. Desi exista persoane care cred ca aceasta metoda distruge proprietatile nutritive ale fructului, aceasta ipoteza nu a fost confirmata de specialisti.
Cum sa scoti mirosul neplacut din spatulele si lingurile de lemn
1/10
Multi dintre noi aruncam lingurile si spatulele din lemn atunci cand capata un miros neplacut, dar e bine de stiut ca exista o solutie simpla pentru aceasta problema. Tot ce aveti de facut este sa le fierbeti timp de cateva minute si apoi sa le lasati sa se usuce la soare.
Astfel, obiectele vor fi ca noi si nu vor mai emana niciun miros.
Cum scapi de mirosurile neplacute de pe maini
2/10
Cu totii stim ca, dupa ce am taiat o ceapa sau ustoroi, nu putem scapa de mirosul de pe maini prin simpla spalare cu sapun. In acest caz, este bine sa va frecati mainile cu sare si putin suc de lamaie. Clateste apoi cu apa si gata.
Scapa de rugina cu sare
3/10
Tigaile de fonta vor rugini dupa folosiri indelungate, dar si pentru asta exista o solutie. Evita sa le speli cu detergent de vase pe care il folosesti in mod obisnuit si foloseste, in schimb, sare. Astfel, vei scapa si de rugina, dar si de mirosul care se impregneaza in tigaie.
Stiati ca, pentru a face oua ochiuri cu galbenusuri moi, este indicat sa nu le prajiti in ulei, ci sa puneti in tigaie apa? Iata, in cele ce urmeaza, catea trucuri alimentare menite sa va faca mai usoara in bucatarie, dar si sa economisiti timp.