1. Pune laptele la congelator, pentru a-l pastra proaspat mai mult timp
1/8
Daca aveti o cantitate mai mare de lapte pe care nu o puteti consuma, incercati urmatorul "truc": goliti putin recipientul si introduceti laptele in congelator. Lichidul isi va mari volumul, atunci cand va ingheta si puteti sa il consumati fara grija peste aproximativ 4 saptamani, scrie
brightside.me.
2. Pune ouale sparte intr-o tava de cuburi de gheata si baga-le la congelator
2/8
Si ouale pot fi inghetate, pentru a fi pastrate proaspete. Tot ce trebuie sa faceti este sa le spargeti, sa le puneti intr-o tava de cuburi de gheata si sa le introduceti in congelator. Pentru a le pastra textura, presarati pe ele putina sare.
3. Pastrati salata in servetele de hartie
3/8
Frunzele de salata vor ramane proaspete timp de o saptamana daca le impaturiti in servetele de bucatarie. Excesul de apa va fi absorbit, iar frunzele nu se vor ofili.
4. Merele se pastreaza in frigider mai mult timp
4/8
Merele se numara printre fructele care se altereaza cel mai greu. Daca vreti isi pastreze gustul si mai mult, tineti-le la frigider, invelite in hartie, pentru a evita astfel sa se atinga si sa se altereze.
5. Morcovii se pastreaza bine in nisip
5/8
Potrivit
brightside.me, morcovii se pastreaza cel mai bine in lazi cu nisip.
6. Branza de vaci si smantana se tin cu susul in jos
6/8
Branza si smantana se pastreaza mai bine daca le tineti in frigider cu susul in jos. Astfel, scrie
brightside.me, se formeaza un vacuum interior care impiedica dezvoltatea bacteriilor responsabile cu alterarea produselor.
7. Ceapa verde se pastreaza intr-un pahar cu apa
7/8
Ceapa verde se pastreaza mai bine daca o puneti intr-un pahar cu apa. Astfel, nu se va usca, ba chiar va fi proaspata mult timp.
8 Mierea se pastreaza in borcane de sticla
8/8
Mierea isi poate pastra proprietatile benefice ani intregi, dar este foarte important sa fie depozitata corect. Indicate in acest sens sunt borcanele de sticla inchisa la culoare care au capac etans. Recipientele de metal sau de portelan nu sunt potrivite, deoarece mierea va oxida mai repede.
Din dorinta de a manca mereu alimente proaspete si din graba vietii de zi cu zi, ajungem sa aruncam o cantitate impresionanta de mancare. Pentru a evita acest lucru pe viitor, va propunem 10 idei simple de a pastra alimentele mai mult timp, fara teama ca se vor altera.