Consumul ceaiului verde nu pare a fi doar un moft. S-a baut in regiunea asiatica timp de secole, iar in ultimul deceniu cercetarile legate de aceasta bautura arata multiplele beneficii pentru sanatate, de la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului rau si a zaharului in sange, pana la prevenirea declansarii poliartritei reumatoide sau tratarea depresiei.

De asemenea, ceaiul verde contine catechine, antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si repara celulele deteriorate. Acestea par sa joace un rol important chiar si in pierderea in greutate. Mai mult, un studiu a constat ca procentul de grasime a scazut in cazul persoanelor care au consumat ceai verde, in doar 12 saptamani.

In urma unui experiment realizat de portalul prevention.com, in care s-au analizat efectele consumului ceaiului verde in mod regulat, iti prezentam beneficiile acestei bauturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.