Esti grabit si nu poti bea cafeaua din pricina faptului ca este fierbinte? Uite o metoda ingenioasa prin care o poti raci fara a o dilua: adauga cuburi de cafea inghetate. In plus, in weekend le poti pune intr-un pahar de lapte in vederea obtinerii unei bauturi delicioase.
Poate fi folosita in prepararea prajiturilor
2/7
In bucatarie, acesta bautura poate fi extrem de folositoare. De pilda, atunci cand pregatesti prajituri, eventual negrese, poti inlocui laptele cu o anumita cantitate din cafeaua pe care nu ai reusit sa o bei. In acest fel , negresele vor capata un gust aparte. De asemenea, atunci cand pregatesti o glazura, o poti subtia cu cafea in loc de lapte, pentru un plus de savoare.
O poti turna la plante
3/7
Specialistii recomanda chiar a se pune zat de cafea sau cafea la plante, insa cu moderatie, caci prea multa aciditate dauneaza solului, noteaza
sfatulparintilor.ro.
Asezonarea ardeilor chili
4/7
Gatesti un preparat cu ardei iute si vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un gust deosebit? Pune putina cafea pentru asezonare si vei obtine o mancare atat de delicioasa, incat ti se va mai cere si o a doua portie.
Truc excelent pentru a curata gratarul
5/7
Grasimea de pe gratar poate fi cu succes indepartata cu ajutorul acidului din cafea. In acest caz, insa, este nevoie de o cantitate mai mare de cafea, avand in vedere ca trebuie lasat la inmuiat cateva ore, scrie
care2.com.
Te scapa de zgarieturile de pe mobila
6/7
Pune din nou la fiert cafeaua nebauta dimineata si las-o sa stea pe foc pana cand lichidul se reduce la jumatate. Pasta obtinuta poate fi aplicata pe zgarieturile de pe mobila inchisa la culoare. Dupa ce vei indeparta excesul cu o carpa moale, vei observa cum zgarietura a disparut.
Adauga la terciul de ovaz
7/7
Terciul de ovaz poate fi subtiat prin adaugarea cafelei neconsumate in dimineata respectiva si cu lapte, potrivit
antena3.ro. Daca vei pune putina scortisoara si fructe uscate sau seminte (de in, floarea soarelui, dovleac), vei obtine o gustare bogata din punct de vedere nutritiv.
Dimineata, dupa ce am amanat alarma de cateva ori inainte de a reusi sa ne trezim, primul lucra catre care ne indreptam este cafeaua. Din pacate, timpul nu este de partea noastra si de multe ori lasam mai bine de jumatate de cana de cafea nebauta, iar atunci cand ne intoarcem acasa o aruncam. Nu mai face asta. Cafeaua neconsumata are utilizari multiple. Iata cateva dintre acestea, care te vor motiva sa nu mai faci risipa.