6. Cartofi copti, cu rozmarin
5/10
Ingrediente: 6 cartofi mari, taiati in 4 sau in 6, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, 2 cepe mici, tocate marunt, 3-4 cozi de cepe verzi, tocate
Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Amestecati toate ingredientele bine si asezati compozitia obtinuta pe o tava pe care ati asezat in prealabil hartie de copt. Dati totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
5. Smoothie din lapte de soia
6/10
Ingrediente: gheata, lapte de soia – 1 cana, 1 cana de suc de portocale, 1 banana, 1/2 lingurita de scortisoara
Adaugati toate ingredientele in blender si mixati pana obtineti o compozitie lichida, omogena.
4. Paella vegetariana
7/10
Ingrediente: ulei de masline, 1 ceapa, 1 ardei verde, gras, cateva ciuperci, 2 catei de usturoi, orez brun, supa de legume, apa, sofran, 2 rosii, o mana de mazare, masline umplute cu ardei, sare, piper, patrunjel
Intr-o tigaie cu ulei incins, caliti ceapa, ardeiul gras, ciupercile si usturoiul. Adaugati orezul, supa, apa si sofranul si lasati sa dea in clocot pana cand orezul este fiert. Adaugati rosiile, mazarea si maslinele si lasati totul la foc mediu inca 5-10 minute. Asezonati cu sare, piper si patrunjel tocat.
3. Risotto cu sparanghel
8/10
Ingrediente: 1l supa de legume, 2 linguri de ulei de masline, 4 cepe verzi, tocate, 2 cani de orez, 500g sparanghel taiat pe jumatate, sare, piper
Intr-o oala, incalziti supa. Separat, intr-o tigaie, caliti in ulei ceapa si orezul. Adaugati supa treptat, cate o cana, pana cand orezul o absoarbe complet si este tocmai bun de mancat (aproximativ 20 de minute). Daca supa nu va ajunge, puteti completa cu apa. Adaugati sparanghelul si gatiti totul inca 5-10 minute. Asezonati cu sare si piper.
2. Smoothie cu lapte de migdale
9/10
Ingrediente: lapte de migdale, scortisoara, nucsoara, cardamom, 1/2 lingurita de ghimbir ras
Intr-un blender, amestecati 2 cani de lapte de migdale, ghimbirul ras si cate putin din condimentele enumerate, dupa gust.
1. Burger cu ciuperci Portobello
10/10
Ingrediente: ulei de masline, ciuperci Portobello, chifle, sare, piper, cativa catei de usturoi pisati, salata, rosii
Intr-o tigaie, incingeti putin ulei de masline Presarati sare si piper pe ciuperci si sotati-le in tigaie timp de 3-4 minute impreuna cu usturoiul pisat. Taiati chiflele pe din doua si asamblati burgerul dupa bunul plac cu ciuperci, salata si rosii.
10. Salata de porumb
1/10
Ingrediente: 1 lingurita de sos Worcester, 1 lingura ulei de masline, sare, piper, o conserva de porumb (boabe), 1 ardei gras rosu, 1 ceapa mare tocata marunt.
Amestecati sosul Worcester, uleiul de masline, sarea si piperul intr-un bol. Folositi un tel pentru a ingrosa dressingul obtinut. Adaugati porumbul, ardei taiat in cubulete mici si ceapa tocata marunt. Amestecati din nou si dati bolul la frigider pentru 15-20 de minute. Serviti dupa ce salata s-a racit.
9. Banane invelite in ciocolata neagra
2/10
Ingrediente: 6 banane, 200 g de ciocolata neagra de post, alune, ornamente mici din zahar
Curatati bananele de coaja si infigeti in fiecare dintre ele cate un bat pentru inghetata. Topiti ciocolata neagra intr-o craticioara, la foc mic. Lasati-o la racit si dupa ce temperatura sa a scazut, glazurati bananele cu ciocolata topita. Infigeti-le, rand pe rand, intr-o bucata de polistiren expandat sau intr-un burete pentru ca glazura sa nu se strice. Presarati deasupra lor alune pisate si ornamente colorate din zahar.
8. Cartofi cu lamaie la cuptor
3/10
Ingrediente: 6-7 cartofi mari taiati in felii groase, 1/2 cana zeama de lamaie, sare, oregano, 3 catei de usturoi pisati, piper
Preincalziti cuptorul la 200 de grade si acoperiti o tava cu hartie de copt. Intr-un bol mare, amestecati toate ingredientele. Dati cartofii la cuptor pentru 25-30 de minute.
7. Morcovi glazurati cu miere
4/10
Ingrediente: 800g morcovi, 1/2 cana miere, 1 lingurita de pudra de curry, 1 lingurita de chimen, sare, piper, ulei de masline
Fierbeti morcovii intr-o oala cu sare pana cand acestia se inmoaie putin. Intr-o tigaie, caliti semintele de chimen, adaugati mierea si pudra de curry. Adaugati morcovii si gatiti timp de 2-3 minute pana cand mierea se ingroasa si ii acopera. Opriti focul si asezonati cu sare si piper.
Pentru ca nu mai avem foarte mult timp pana la inceperea postului, noi ne-am gandit sa va prezentam astazi zece retete rapide, foarte usor de preparat, cu care sa va delectati in saptamanile care urmeaza.