Nu alegi sortimentul potrivit de cartofi
1/6
Alegerea sortimentului adecvat de cartofi reprezinta cheia. Astfel, daca vrei sa obtii un piure pufos si catifelat opteaza pentru o combinatie de cartofi care contin mai mult amidon, precum cei rosii si galbeni. Alte soiuri nu contin suficient amidon sau nu absorb produsele lactate.
Nu speli cartofii inainte
2/6
Se recomanda a se spala cu apa rece cartofii inainte de a fi curatati, chiar daca nu vor fi pregatiti cu coaja.
Multe persoane sar peste acest pas atat de important. Asemenea pastelor, cartofii absorb apa in care fierb, la fel si sarea in cazul in care acesta este adaugata. Intr-adevar nu trebuie adaugata multa, insa pentru cartofii asezonati bine este esential a se pune de timpuriu, astfel incat sa nu mai fie nevoie a se adauga mai tarziu, scrie
thekitchn.com.
Fierbi gresit cartofii
4/6
Daca pentru legume functioneaza procesul in care le adaugi in apa calda, acest lucru nu se aplica si in prepararea cartofilor, intrucat exista riscul ca acestia sa se fiarba doar la suprafata, insa in interior sa ramana cruzi. Asadar pune cartofii la fiert in apa rece, adauga sare si asigura-te ca focul este mic, astfel incat acestia sa se faca uniform.
Folosesti unt rece sau topit si smantana
5/6
Untul si smantana nu trebuie adaugate atunci cand au fost scoase din frigider, insa untul nu trebuie nici topit inainte de a fi adaugat. Aceste doua ingrediente cheie trebuie lasate sa se incalzeasca putin la temperatura camerei si apoi lasate se topeasca direct in compozitie pentru a fi absorbite.
Folosesti lapte rece din frigider
6/6
Nici laptele nu trebuie adaugat rece, direct din frigider, ci se recomanda chiar a se incalzi putin, in caz contrar cartofii se vor raci, iar acestia sunt gustosi atunci cand sunt proaspeti si fierbinti, scrie
foodstory.stirileprotv.ro.
Chiar daca este un fel de mancare simplu, cu putine ingrediente, multe persoane dau gres atunci cand vine vorba despre prepararea banalului piure. Aceasta garnitura insoteste de multe ori friptura fie la pranz, fie la cina. Asadar iata cateva sfaturi care sa te ajute sa eviti cele mai comune greseli si sa obtii un preparat gustos, aspectos si cu o textura catifelata.