Dezgheti carnea la temperatura camerei
1/6
Decongelarea carnii reprezinta un proces foarte important. Nu o lasa pe blatul din bucatarie, la temperatura camerei, pana se dezgheata de la sine, caci acest proces poate fi periculos avand in vedere ca bacterii ca Salmonela se dezvolta la caldura. Bacteria E.coli este, de asemenea, sensibila la caldura. Nu mai risca si dezgheata carnea intr-o baie de apa rece, pe care sa o schimbi la fiecare 30 de minute.
Asezonezi doar cu sare si piper
2/6
Sarea si piperul nu sunt suficiente pentru asezonare. Fii inventiv si creativ. Incearca putina lamaie sau unt pentru un plus de savoare, scrie
tiphero.com.
Nu gatesti carnea uniform
3/6
In cazul in care optezi pentru pregatirea piepului de pui, asigura-te ca acesta va avea o grosime uniforma pentru a se putea gati corespunzator. Daca va fi mai gros intr-o parte si mai subtire in cealalta vei avea o parte mai uscata si alta mai suculenta. Cea mai simpla metoda este sa il bati cu un ciocan de lemn de snitele pentru uniformizare.
Friptura nu va capata o crusta crocanta si aspectoasa daca il vei intoarce prea des. Asemenea burgerilor pe gratar, incearca sa il lasi pe o parte cat mai mult posibil, desigur, fara sa-l lasi sa se arda.
Nu gatesti la temperatura corecta
5/6
Daca ai invitati la cina si nu doresti sa tai friptura sa vezi daca e gata si sa-i strici aspectul, poti verifica daca puiul este gata atunci cand termometrul pentru carne indica 73-74C. Ceea ce trece de acest nivel, echivaleaza cu o friptura uscata si inecacioasa, scrie
foodstory.stirileprotv.ro.
Nu lasi friptura se se racoareasca imediat ce ai scos-o din cuptor
6/6
Asemenea aluaturilor de prajituri sau a altor tipuri de carne, si friptura de pui are nevoie de cateva minute sa se racoreasca inainte de a fi taiata si servita. In acest fel, sucul din carne se va redistribui in interior si te vei putea bucura de o friptura suculenta si gustoasa.
Cine nu gateste friptura de pui? Acest tip de carne reprezinta materia prima pentru pranz sau cina de cel putin cateva ori pe saptamana. Din pacate, in ciuda faptului ca modul de preparare poate parea facil, majoritatea persoanelor gatesc friptura incorect . Iata cele mai frecvente greseli.