Greseala numarul unu este fara doar si poate utilizarea unei linguri de lemn sau a unei spatule pentru amestecarea compozitiei. Se recomanda utilizarea unui tel.
Din dorinta de a zdrobi toti bulgarasii de faina formati, amesteci prea mult compozitia si nu vei mai obtine textura pufoasa dorita. In plus, cu cat amesteci mai mult, cu atat glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze, obtinand o textura gumata mai degraba decat fina si pufoasa.
Nu lasi aluatul sa se odihneasca
3/7
Rabdarea reprezinta o virtute chiar si atunci cand vine vorba despre prepararea clatitelor. Asadar, dupa ce ai amestecat ingredintele lasa compozitia sa stea intre 5 si 30 de minute pentru ca amidonul din faina sa absorba lichidul din compozitie, astfel incat aluatul sa devina mai gros.
Avand in vedere ca untul se arde usor, este foarte probabil ca preparatul tau sa iasa cu portiuni innegrite. Astfel, se recomanda inlocuirea untului cu ulei de masline sau de rapita, scrie
prevention.com.
Torni uleiul direct in tigaie
5/7
In cazul in care nu folosesti unt, ci ulei, insa obisnuiesti sa-l torni direct in tigaie, trebuie sa stii ca aceasta nu este metoda cea mai potrivita. Incearca o alta modalitate: toarna ulei intr-o ceasca, imbiba un prosop de hartie si unge tigaia inainte de a pune fiecare clatita. In acest fel, uleiul va ajunge pe toata suprafata tigaii si nu vor mai iesi unsuroase.
Iti este pofta sa mananci clatite acum? Daca iti doresti ca acestea sa fie cele mai bune, ar fi indicat sa nu te grabesti, caci daca se pregatesc la o temperatura prea ridicata, acestea se vor arde. Pentru a obtine clatite crocante la exterior si pufoase in interior, seteaza o flacara medie si incinge tigaia aproximativ trei minute inainte de a turna aluatul.
Intorci clatitele prea devreme sau prea des
7/7
Daca intorci clatitele prea des sau prea devreme exista riscul de a se pierde textura pufoasa. Ideal ar fi ca acestea sa fie intoarse dupa ce bulele incep sa se sparga.
Cine nu iubeste clatitele si cine nu a incercat macar o data sa faca acest desert savuros? Din pacate, majoritatea persoanelor fac greseli in prepararea acestei retete simple. Iata care sunt acestea.