Folosesti un vas prea mic
1/6
Daca folosesti un vas mic insemna ca nu este necesara atat de multa apa, ceea ce se traduce prin faptul ca apa va fierbe mai repede, lucru ce implica prepararea rapida a mesei. Insa, graba strica treaba! Ceea ce nu toata lumea stie este ca spaghetele au nevoie de multa apa si suficient loc pentru a se gati uniform. In cazul in care vor sta inghesuite intr-un vas mic exista sanse foarte mari ca acestea sa se lipeasca intre ele. Regula de baza este ca la fiecare 100 g de paste sa se utilizeze un litru de apa.
Nu pui sare in apa in care fierbi pastele
2/6
Nu ai gati friptura, ficateii, pestele sau legumele fara sare. Asadar, nu trata pastele in mod diferit. Astfel daca la 500 g de paste folosesti 5 litri de apa, una sau doua linguri de sare adaugate sunt suficiente. Nu iti face griji! Pastele nu vor absorbi toata sarea, ci doar cat sa prinda gust.
Majoritatea persoanelor adauga ulei in apa in care pastele vor fierbe pentru a se asigura ca acestea nu vor fi lipicioase. Insa, pastele fainoase nu trebuie sa fie alunecoase pentru ca sosul sa nu se scurga de pe ele, scrie
prevention.com.
Respecti timpul de preparare indicat pe ambalaj
4/6
Acest timp de preparare nu trebuie respectat orbeste, mai ales in cazul in care va plac pastele fierte al dente. Pentru a-ti da seama cand sunt pe placul tau, gusta-le! S-ar putea sa fie gata cu cateva minute mai inainte dacat ora indicata pe ambalaj.
Scurgi tot lichidul in care au fiert pastele
5/6
O anumita cantitate de amidon este eliberata in momentul in care pastele se fierb, fapt ce transforma apa intr-un lichid mai gros si lipicios. Astfel, pentru a obtine o portie delicioasa de paste, pune intr-o ceasca o parte din acest lichid inainte de a scurge pastele si adauga in sosul pe care il pregatesti. Acesta din urma va deveni mai gros si usor cremos.
Clatesti pastele dupa scurgere
6/6
Nu mai clati pastele dupa scurgere, intrucat tot amidonul de pe suprafata sa se va spala. Precum a fost mentionat anterior, acestea vor deveni alunecoase si sosul se va scurge.
Daca vrei sa te rasfeti cu o portie de paste delicioase, ar fi bine sa nu mai faci greseli in prepararea acestui fel de mancare. Iata care sunt acestea.