Carnea gatita de pui, porc, vita sau peste poate fi pastrata in frigider timp de 3-4 zile. Carnea proaspata incepe sa se altereze dupa 1-2 zile.
Sosurile pe baza de rosii
2/9
Sosurile pe baza de rosii din conserve sau borcane, daca sunt deschise, rezista in frigider timp 4-5 zile, apoi incep sa faca mucegai. Sosurile facute in casa (de la fripturi, de exemplu) nu mai sunt bune de consum dupa 2 zile.
Maioneza din comert poate sta la rece pana la doua luni dupa ce este deschisa.
Ouale fierte tari nu pot sta in frigider mai mult de o saptamana. Ouale proaspete, in coaja, rezista intre 3-5 saptamani, potrivit
realsimple.com.
Daca o cumparati gata impachetata din comert, rezista la rece pana la 4 saptamani. Insa daca o scoateti din ambalaj nu va mai fi buna dupa doua saptamani. Branza tare are o durata de viata de pana la 6 luni, in frigider.
Daca este pastrat in ambalajul initial, inchis, rezista in frigider pana la 3 luni.
Placintele cu umpluturi din fructe, facute in casa, se pot consuma in 2-3 zile dupa ce au fost puse la frigider.
Tocanele si piureul de cartofi pot "supravietui" la rece fara probleme timp de 3-4 zile, dar nu mai mult.
Odata deschise, borcanele cu muraturi sau masline mai sunt bune de consum timp de 3-4 saptamani.
Cati dintre noi nu punem tot felul de alimente in frigider si uitam pur si simplu de ele? Dar cum procedam cand le redescoperim si vrem sa le consumam, mai sunt bune sau ne pun in pericol sanatatea? Va invitam sa aflati in continuare cat timp se pot pastra diverse alimente in frigider pentru a fi bune de consum.