Este recomandat sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt achizitionae si nu trebuie tinute in frigider mai mult de 10 zile.
Citricele nu trebuie tinute in frigider mai mult de trei saptamani. Dupa aceasta perioada vor incepe sa se altereze.
Rezista in frigider intre 4 si 6 saptamani.
Carnea proaspata de pui sau de curcan poate fi tinuta in frigider cel mult doua zile. Cea de vita, miel sau porc rezista aproximativ 5 zile, scrie
dietetik.ro.
Pastarate in frigider, ouale rezista pana la 5 saptamani.
Sosurile din comert rezista in frigider intre 8 si 12 luni.
Se pastreaza proaspata timp de trei zile.
Laptele se altereaza dupa mai mult de o saptamana, iaurtul poate rezista doua saptamani iar untul, pana la 3 luni.
Continutul conservelor (daca sunt desfacute) trebuie mutat in recipiente din sticla sau plastic si acoperite iar apoi puse in frigider. Ce ramane nemancat in conserve se poate consuma in cel mult 14 ore (daca este vorba de peste) sau in 48 de ore (carnea de porc, vita sau pasare).
De cate ori nu vi s-a intamplat sa gasiti in frigider alimente alterate? Doar pentru ca sunt la rece nu inseamna ca rezista o vesnicie. Iata cat de lunga este viata alimentelor pe care le tineti in frigider.