10 motive pentru care SA RENUNTI la consumul de carne
Grasimi saturate
5/9
Consumul frecvent de carne duce la cresterea colesterolului. Vei avea o inima si un ficat mai sanatoase daca renunti la ea.
Creste nivelul de estrogen
6/9
Dieta bogata in carne este asociata cu o crestere a estrogenului. Femeile care consuma in mod regulat carne rosie prezinta un risc mai mare de endometrioza. Consumul ridicat de carne are ca efect si inmultirea bacteriilor rele si a florei microbiene, scrie sfatulparintilor.ro.
Greutatea
7/9
Cei care nu consuma carne au cu 30% mai putine sanse sa devina obezi.
Mirosul corpului
8/9
Proteinele de origine animala dau corpului un miros greoi.
Cancer
9/9
Vegetarienii au riscuri mai scazute de cancer datorita alimentatiei pe care o au.
Calciul
1/9
O alimentatie bogata in carne duce la eliminarea mai rapida a calciului din organism, datorita azotului din compozitia proteinei din carne.
Agresivitate
2/9
Carnea contine adrenalina (secretata in momentul uciderii animalului) care provoaca agresivitatea persoanei care o consuma.
Dantura
3/9
Tot din cauza incetinirii absorbtiei calciului, carnea duce la degradarea danturii.
Rezistenta la boli
4/9
Potrivit studiilor, vegetarienii sunt mai feriti de bolile de inima sau de cancer.
9AM.ro va prezinta cateva dezavantaje ale consumului regulat de carne.