Lasati carnea la marinat cateva minute inainte sa o puneti pe gratar si nu o condimentati in timp ce se afla de ia pe foc. In acest fel va fi mult mai gustoasa si mai frageda.
Una dintre marile greseli facute des este sa verificati daca este facuta carnea prin intepare sau taiere. In acest mod se scurg toate sucurile delicioase din carne si isi pierde din fragezime si din gust.
Carnea nu trebuie consumata imediat ce a fost luata de pe gratar. Lasati friptura sa se odihneasca cateva minute si in acest mod ea va fi mai suculenta si mai savuroasa.
Daca nu curatati gratarul dupa fiecare folosire, gustul fripturii va avea de suferit. Reziduurile acumulate de-a lungul timpului pe gratar vor altera calitatea carnii.
Este important sa existe cel putin o zona pe gratar unde carbunii sa fie mai putin intinsi. Astfel nu va exsista pericolul sa ardeti preparatele daca le ia focul prea iute, scrie
modernman.com.
Asigurati-va ca gratarul este bine incins inainte sa puneti carnea. Daca o puneti prea devreme riscati sa alterati calitatea si gustul carnii.
Prepararea carnii pe gratar cere timp. Nu va grabiti sa aruncati carnea pe flacari puternice in ideea ca totul va fi gata mai repede pentru ca nu va fi asa.
Bucatile mai grase de carne (carnea de pui, porc, carnea tocata grasa) nu se pun direct pe flacara pentru ca se vor face doar la suprafata iar in interior vor ramane crude, potrivit
simmerandboil.cookinglight.com.
Legumele nu se pun direct pe falcara pentru ca se ard. Ca sa fie bine patrunse trebuie sa le puneti pe partile exterioare ale gratarului, la caldura indirecta.
Carnea capata o savoare desavarsita daca este unsa cu sos in timp ce sta pe gratar si nu doar dupa este pusa pe masa petnru a fi servita.
Prepararea ingredientelor
9/11
Daca focul este gata dar ce urmeaza sa puneti pe gratar nu este preparat aveti o problema. Intai taiati legumele si carnea, condimentati totul si apoi pregatiti focul.
Pentru ca incepe sezonul iesitului la iarba verde va prezentam cateva lucruri pe care sa nu le mai faceti daca vreti sa aveti un gratar reusit.