sursa foto: german.alibaba.com
Stevia este foarte bogata in compusi activi cu efect benefic asupra sistemului digestiv. Nu are calorii, nu influenteaza glicemia, fiind recomandat persoanelor care sufera de diabet. Se gaseste sub forma lichida si pudra. Stevia are rolul de a energiza, de a creste capacitatea de concentrare si memorare, si scade pofta de dulciuri.
sursa foto: www.freeimages.com
Mierea a fost prima substanta dulce folosita de om. Datorita calitatilor sale nutritive, este considerata un aliment de mare valoare in hrana oamenilor de toate varstele. Principalele elemente minerale din miere sunt: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu.
sursa foto: www.freeimages.com
Scortisoara este perfecta pentru ati indulci cafeaua de dimineata. Acest condiment ii adauga o usoara dulceata si iti va intari imunitatea, fara ati aduce nicio calorie in corp.
sursa foto: www.freeimages.com
Zahar din nuca de cocos
4/7
Este un zahar obtinut din seva florilor cocotierului. Spre deosebire de zaharul alb rafinat, zaharul din nuca de cocos este minim procesat si are putine chimicale adaugate. Este bogat in aminoacizi, vitamine si oligominerale.
sursa foto: www.freeimages.com
Zaharina este cunoscuta de peste 100 de ani, fiind considerata unul dintre cei mai siguri indulcitori artificiali. Are un numar mic de calorii, nu creste nivelul de zahar din sange si este mult mai dulce decat zaharoza. Consumata in cantitati moderate este excelenta pentru a potoli pofta de dulce.
sursa foto: www.freeimages.com
Siropul de artar intareste sistemul imunitar, trateaza racelile si tusea. Provine din seva artarului de zahar, artarului negru sau artarului rosu. Datorita continutului bogat in fenoli, siropul de artar ii ajuta pe diabetici sa-si mentina nivelul de glicemie la cote normale. Fenolii inhiba enzimele care sunt implicate in conversia carbohidratilor in zahar.
sursa foto: www.freeimages.com
Nectarul de agave se obtine prin extragerea sucului din planta de agave. Majoritatea indulcitorilor din agave sunt produsi din agave albastra, al carei miez contine aquamiel, substanta din care este produs siropul de agave.
9AM.ro iti prezinta opt inlocuitori ai zaharului.