Stimuleaza sistemul imunitar
1/10
Datorita continutului de glutation, cunoscut si sub numele de "proteina vietii", avocado contribuie la intarirea sistemului imunitar al organsmului si la mentinerea sanatatii sistemului nervos.
Datorita continutului de luteina, consumul regulat de avocado ajuta la prevenirea bolilor de ochi, precum cataracta sau degenerarea maculara. Alte surse importante de luteina: spanacul, fisticul, galbenusul de ou, broccoli, patrunjel etc.
Ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare
3/10
Lipidele continute de avocado reprezinta o sursa importanta de acizi grasi mononesaturati care nu se depun pe artere. Ei ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau (LDL) din organism, in timp ce pot creste nivelul de colesterol bun (HDL) din sange. Cardiologii au asociat dietele bogate in acizi grasi mononesaturati cu o incidenta scazuta a afectiunilor cardiace.
Previne imbatranirea pielii
4/10
Uleiul de avocado hidrateaza si previne imbatranirea pielii, atenueaza celulita si vergeturile. El se obtine prin presarea la rece a pulpei deshidratate de avocado. Uleiul de avocado este de patru ori mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline.
Datorita continutului important de magneziu si fosfor, consumul de avocado este recomandat persoanelor aflate in situatii si perioade de efort intelectual sustinut.
Ajuta la stoparea respiratie urat mirositoare
6/10
Consumul de avocado stimuleaza tranzitul intestinal si inlatura putrefactia si descompunerea prelungita a alimentelor in intestine, aceasta fiind una dintre cauzele respiratie urat mirositoare.
Datorita continutul bogat in grasimi mononesaturate, avocado te ajuta sa te saturi mai repede si reduce tentatia de a ceda in fata dulciurilor, fiind foarte util in curele de slabire.
Ajuta la prevenirea tulburarilor digestive
8/10
Pentru ameliorarea hiperaciditatii si a durerilor de stomac se recomanda consumul de avocado impreuna cu papaya coapta. Nenumaratele vitamine importante prezente in avocado ajuta la prevenirea si tratarea unor tulburarilor digestive.
Acidul oleic continut de avocado previne cancerul mamar si pe cel de prostata. Datorita fitonutrientilor prezenti in avocado, acesta poate preveni si cancerul bucal. Cancerul oral este destul de frecvent, reprezentand 8% din numarul total de cazuri. Factorii favorizanti sunt tutunul, alcoolul, proasta igiena bucala si aparatele dentare prost adaptate.
Grabeste vindecarea ranilor
10/10
Avocado este bogat in vitaminele A, D si E, ele avand un rol important in regenerarea celulara. Uleiul de avocado contribuie la vindecarea rapida a ranilor de la nivelul pielii, scazand riscul formarii cicatricilor. Este foarte benefic, de asemenea, pentru tratarea dermatitelor si acneei.
Avocado este originar din Mexic, fiind prima oara cultivat in jurul anului 500 i.H., dar mentionat pentru prima oara in limba engleza in anul 1969. Este o sursa bogata de substante nutritive, jumatate de fruct asigurand 36% din doza zilnica recomandata de acid folic.