Specialistii spun ca pastele fainoase ingrasa. Nutritionistii nu recomanda nici macar pastele facute in casa.
Alimentele procesate
8/10
In general, aceste produse contin nitriti si nitrati, care stim ca sunt substante cancerigene. Branza topita se face in general din resturi. Branza proaspata e buna, chiar si casul, mozarella sau branza telemea. Si mezelurile sunt in aceeasi situatie si trebuie evitate pe cat posibil.
Legumele care arata perfect
9/10
Legumele tratate chimic in mod excesiv pot deveni alimente nocive. Ingrasamintele pe baza de azot pot determina in planta o acumulare exagerata de substante numite azotati, care trec in alti compusi numiti azotiti si respectiv in nitrosamine. Acestea sunt substante cu potential cancerigen.
Uleiul de masline prajit
10/10
Acesta nu trebuie incalzit peste 40 de grade. Daca totusi vrem prajeala, putem folosi uleiul de palmier, in nici un caz cel de masline.
Margarina contine o cantitate substantiala de grasimi trans, care pot creste nivelul de colesterol din organism. Nutritionistii recomanda inlocuirea margarinei cu unt, pentru a limita riscul aparitiei bolilor de inima si pentru a reduce aportul zilnic de calorii.
In ceea ce priveste carnea, nutritionistii sustin ca cea mai periculoasa este cea de porc, pentru ca duce la cresterea colesterolului si poate provoaca afectiuni cardiace.
Produsele de patiserie
3/10
Produsele de patiserie au un continut caloric mare, sunt pline de grasimi si de glucide. Sub nicio forma ele nu trebuie sa devina parte a alimentatiei noastre zilnice.
Branza uscata este foarte grasa, iar din aceasta cauza nutritionistii nu recomanda sa o mancam zilnic pentru ca poate creste nivelul de colesterol.
Nelipsita de pe masa romanului, painea consumata in cantitati mari este nociva. Clasica franzela poate deveni periculoasa in momentul in care face parte dintr-o rutina alimentara din cauza calitatii proaste a fainii pe care o folosesc producatorii.
Un alt aliment foarte popular la noi, cartoful este nociv mai ales daca e prajit. Cartofii contin aproape in totalitate amidon, iar atunci cand ii prajim, nivelul caloric atinge valori alarmante.
9AM.ro va prezinta un top al catorva alimente, intalnite des in alimentatia noastra zilinca, al caror consum exagerat dauneaza sanatatii.