Se vorbeste deseori despre discriminare si formele ei, dar foarte rar despre discriminarea de varsta. Se uita angajatori mai mult decat trebuie la varsta candidatului? Sunt oameni "dati afara de pe piata muncii" doar pentru ca au peste 40 de ani? Sunt tinerii preferati deoarece sunt usor de exploatat?
"Discriminarea de varsta, la fel ca si celelalte tipuri de discriminare este prezenta si face parte din categoria prejudecatilor care in societatea noastra a luat amploare in ultimul deceniu. Schimbarile la nivel social si politic din ultima decada au atras dupa sine si schimbari la nivelul mentalului colectiv", ne explica psihologul Anca Dobirleanu.

Aceasta a adaugat ca "din ce in ce mai multe firme, companii si-au facut loc pe piata romaneasca si in incercarea de a obtine un profit cat mai mare se folosesc de cea mai buna metoda: angajeaza proaspat absolventi , care agreaza un salariu mic (in pofida volumului de munca) pentru ca altfel nu pot acumula experienta necesara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.