Floricele la microunde
1/3
Sunt cu siguranță ușor de făcut, însă acele punguțe cu floricile sunt pline de chimicale care au fost corelate cu afecțiuni ca infertilitate, dar și cancer la ficat, pancreas, sau testicule. Agenția de Protecție a Mediului Înconjurător din SUA a recunoscut faptul că acidul perfluooctanic (PFOA) din pungile de floricele pentru microunde au un potențial carcinogenic, iar alte studii independente separate au arătat o legătură între acestea și creșterea tumorilor. În același mod, diacetilul din aceste pungi de floricele este corelat cu afecțiuni ale plămânilor și cancer.
Zahărul rafinat stimulează producția de insulină. Specialiștii consideră că zahărul rafinat hrănește în mod direct celulele canceroase. De asemenea, este dăunător pentru pancreas, întrucât organismul are nevoie de mai multă insulină. Această suprastimulare a pancreasului de a produce insulina determină deteriorarea acestui organ esențial.
Sucurile carbogazoase
3/3
În același mod precum cărnurile procesate, băuturile carbogazoase au fost corelate cu un risc crescut de cancer. Pline de zaharuri, coloranți, cafeină, sare și alte chimicale, sucurile carbogazoase crează acid în organism și practic hrănesc celulele canceroase.
Anumite alimente pot stimula sănătatea și bunăstarea organismului, în timp ce zahărul rafinat și carnea procesată, de exemplu, ar putea dăuna în mod semnificativ, fiind o cauză principală a dezvoltării anumitor probleme de sănătate. Am realizat o listă cu cele mai nesănătoase alimente pe care nu are trebui să le consumi niciodată.