Bananele reduc tensiunea datorită conținutului lor important de triptofan, o substanță pe care corpul nostru o transformă în serotonină. În plus, vitamina B6 conținută de banane ne ajută să dormim mai bine, iar magneziul ne ajută să ne relaxăm mușchii. Bananele sunt ușor de consumat și transportat. De obicei sunt ușor tolerate de organism și ușor de digerat.
Îmbunătățesc sănătatea rinichilor
2/3
Un studiu efectuat pe femei a arătat că cele care au mâncat 2-3 banane pe săptămână au avut cu 33% riscuri mai mici de a dezvolta boli de rinichi. Alte studii au descoperit că persoanele care consumă banane de 4-6 ori pe săptămână au cu aproape 50% mai puține șanse de a dezvolta boli de rinichi, comparativ cu persoanele care nu consumă banane.
Elementele nutritive prezente în banane par să creeze o barieră protectoare în stomac împotriva acțiunii excesive a sucurilor gastrice față de pereții acestui organ. În plus, bananele conțin compuși care ajută la eliminarea anumitor tipuri de bacterii considerate unele dintre cauzele ulcerului gastric.
Potrivit medicilor, bananele reprezintă o sursă bună de potasiu, magneziu și vitamina B6, iar corpul nostru folosește aceste substanțe pentru a-și păstra sănătatea. De asemenea, bananele pot ajuta la pierderea în greutate: bananele necoapte conțin amidon rezistent și sunt foarte sățioase.