Pe lângă faptul că previne și ameliorează nictalopia, morcovii mențin sănătatea ochilor, mai ales la vârste înaintate. Aceștia conțin betacaroten, luteină și zeaxantină într-o cantitate mare, ce contribuie la previnirea afecțiunilor oftalmologice, precum degenerescența maculară, condiție de pierdere a vederii centrale ce apare la persoanele în vârstă.
Întărește sistemul imunitar
2/3
Morcovii mai conțin și vitamina C, necesară pentru un sistem imunitar puternic care luptă eficient împotriva diferitor boli și infecții. Betacarotenul care este transformat în vitamina A, participă la procesul de formare și protecție a mucoasei membranelor, barieră care ține la distanță agenții patogeni.
Morcovii, adăugați în diferite feluri de mâncare, îți vor crea senzația că ești sătul și scad aportul caloric consumat la mesele viitoare. Senzația de sațietate se datorează combinației de fibre și apă. De asemenea, morcovii sunt o metodă bună pentru detoxifierea organismului. În acest sens, poți opta pentru suc proaspăt din morcovi, care te va aproviziona și cu o cantitate bună de fibre.
Morcovul este echivalentul sănătății ochilor tăi. Aceste legume sunt bogate în betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Totodată, substanțele nutritive pe care le conține au beneficii asupra frumuseții tenului tău. Morcovii pot deveni și o gustare perfectă între mesele principale. Iată câteva beneficii ale consumului zilnic de morcovi.