Scade riscul apariției cancerului
1/4
Acest fapt se datorează betacianinei, o substanță care oferă culoarea intensă sfeclei și care contribuie la reducerea tumorilor din organism.
Reglează tensiunea arterială
2/4
Sfecla roșie reduce hipertensiunea prin eliberarea unei substanțe ale cărei efect este impactul benefic asupra funcționării vaselor de sânge. Sucul din sfeclă roșie poate normaliza tensiunea arterială în câteva ore de la consum. Acest lucru este posibil deoarece unele substanțe din sfeclă se transformă în oxid nitric odată ce pătrund în organism. Oxidul nitric ajută la relaxarea vaselor de sânge, dilatându-le și reducând astfel tensiunea arterială mărită.
Proprietăți antiinflamatoare
3/4
Anumiți compuși din sfeclă, au propriatăți antiinflamatoare. Nivelul redus de inflamație din organism scade riscul de boli precum Alzheimer, Parkinson, afecțiuni cardiace, diabet și multe altele. Alimentația zilnică care este bogată în zahăr, alimente procesate și grasimi, favorizează inflamația așa că este recomandat consumul de sfeclă măcar de 2-3 ori pe săptămână.
Datorită faptului că este bogată în fier și vitamina C, sfecla favorizează creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia și alte boli grave de sânge pot fi tratate prin consumul zilnic de sfeclă roșie, crudă sau fiartă, care contribuie totodată și la întărirea pereților vasculari.
Sfecla roșie are un complex de beneficii pentru sănătatea organismului tău, de aceea este recomandat introducerea acesteia în alimentație. Chiar dacă sfecla este leguma ce conține cea mai mare cantitate de zahăr dintre toate, este în regulă ca un adult fără probleme de sănătate să mănânce sfeclă de câteva ori pe săptămână.